AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, KayseRadar ve RadyoRadar tarafından ortak yayınlanan “Gündem” isimli programa katıldı. Burada gündemde ki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Çopuroğlu, “Gece itibariyle sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 48 zam geldi. Tabi bu kademeli olduğu için topladığımız zaman biraz daha fazlaya geliyor. Tükettiğimiz miktar arttığı zaman bu oran biraz daha yükseliyor. Bulunduğumuz coğrafyada ve dünyada bir ateş çemberi var. Bu gün Amerika’da1 litre benzin 1 doları geçmiş durumda. Bununda bizim ülkemizdeki karşılığı ithal ettiğimiz ürün olduğu ve kaynağı bizde olmadığı için maalesef böyle bir durum ortaya çıkıyor. Kendi doğal gaz rezervlerimizi kullanmaya 1,5 yıl kadar var o gün geldiğinde kendi rezervlerimizi kullandığımızda fiyatlar daha makul seviyelerde olacaktır” diye konuştu.

‘YILBAŞINDAN SONRA HÜKÜMETİMİZİN FARKLI İYİLEŞTİRMELER YAPACAĞI KANAATİNDEYİM’

Ekonomideki son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Çopuroğlu, “Her şeye zam geliyor bunları bertaraf edebilmek adına Sayın Cumhurbaşkanımız ve kabine heyeti elinden geldiği kadar çalışıyor ama bu durum vatandaşa da ciddi olarak yansıyor bunu da göz arda edemeyiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha fazlası gelmez. Çünkü vatandaşta evini geçindiriyor. Asgari ücretle çalışıyor kolay değil. Bir markete giriyorsunuz alacağınız ürünün daha önceki fiyatına göre bugün daha yüksek olduğunu görüyorsunuz. İster istemez karşınıza çıkan manzarada ciddi bana da bütçeleri sarsıyor. Yılbaşından sonra hükümetimizin farklı iyileştirmeler yapacağı kanaatindeyim. O zamana kadar biraz daha sabır diyoruz” ifadelerini kullandı.

“ 1 KİLOGRAM DOMATES EŞİTTİR 1 KİLOGRAM DEMİR”

Son dönemdeki fiyat artışlarına değinen Çopuroğlu, “İnşaatta demirin kilosu 9 lira olmuş. 1 kilogram domates eşittir 1 kilogram demir olmuş. Burada yarına hemen düzelecek gibi beklememek lazım. Zaman alacak bu iş anca bir an evvel geçer diyoruz. Çünkü dünyada bir yangın var. Bizde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hissemize düşeni alıyoruz. Birde bunun yanında bulunduğumuz coğrafyada terörle alakalı milli savunma bakanlığımızın birçok operasyonu var. 2022 yılında bunların artmayacağını ve nispeten bunların geriye geleceğini tahmin ediyoruz. Bunu tekrar söylüyorum vatandaşa, hiçbir şey olmamış gibi yok canım diyecek halimiz yok” şeklinde konuştu.

“BİZ HAKLI KİŞİNİN YANINDAYIZ”

Vatandaşların konuşmaktan çekindiği sorusuna yanıt veren Çopuroğlu, “Açık çek veriyorum. Eğer vatandaş doğru söylediği şeyden zulme uğruyorsa biz kim haklıysa oradayız. Biz hiçbir parti ayrımı yapmıyoruz. Biz bilemeyiz adamın hangi partiye oy verdiğini. Ancak böyle diyerek vatandaşı şaşırtan insanlar da var. Gücümüz yettiği her yerdeyiz” dedi.

“ÇOK GÜNAHIMIZI ALIYORLAR”

Vatandaşlar arasında partili ayırımı yapılmadığını söyleyen Şaban Çopuroğlu, “Muhalefet Partisi il başkanlarından bir tanesi bundan 1 yıl önce tarım bakanlığımız yüzde 75 hibe tohum buğday dağıttı. İl başkanı çıktı açıklama yaptı, ‘hep yandaşlarınıza veriyorsunuz’ dedi gerçekten çok günahımızı alıyorlar. Tohumları bizler yandaşlarımıza vermişiz. Biz kimseye tohumları şunlara verin demedik. Sonra araştırdım bunlar kime verilmiş diye. Yandaşlarınıza verdiği dediği hibe il başkanının ilçe başkanına verilmiş. Buna çok mutlu oldum ben bizler ayrıştırmamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“İŞ BAŞVURUŞUNDA 600 KİŞİDEN 400’Ü REFERANSIM ŞABAN ÇOPUROĞLU DEMİŞ”

Kendi isminin habersiz bir şekilde referans olarak kullanıldığını belirten AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu “Bizim özel kalem müdürümüz bana, ‘bir belediye 25 tane temizlik işçisi alacakmış, 600 kadar müracaat varmış ve 400 kişi referansım Şaban Çopuroğlu yazmış’ bende alsınlar o zaman dedim. 400 kişiden 25 kişi işe alınsa kimseyi inandıramazsınız. Herkes benim adımı referans olarak yazabilir ama alındıkları zaman inanmamanız gerektiğini söylemek istiyorum. 600 kişinin içinden 400 kişinin böyle yazması belediyeyi de şaşırtmış” diye konuştu. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu parlamenter sistem olmayacak gibi gözüktüğünü belirterek, Özal döneminden beri başkanlık sisteminin avantajlarından bahsedildiğini ifade etti.

“Z KUŞAĞI İÇİN ÇALIŞAN TEK BİR PARTİ VAR”

Z kuşağı için çalıştıklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “Z kuşağına çalışan tek bir parti var, o da Cumhur İttifakı olarak Ak Parti çalışıyor. Onun dışında hangi partinin gençlik kolları var? Var da ne kadar aktifler? İnsanlar hayat pahalılığı nedeniyle tepkililer bunu anlayışla karşılamak lazım. Ama biz Z kuşağıyla alakalı o kadar gayret ediyoruz. Bizler 2023 Türkiye’sine hazırlanıyoruz. 2023’te muradımız Cumhur İttifakını yeniden iktidar yapmak” diye konuştu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi