SP Kayseri İl Başkanı Av. Baki Coşkun, “Hep beraber müşahede ediyoruz ki Türkiye ve coğrafyamız zorlu ve ağır bir süreç içerisinden geçiyor. İnsanlarımız hiç olmadığı kadar gelecekten kaygılı, endişeli ve umutsuzdur. İnsanımız yarın neye uyanacak, kurumlarımız bir ay ya da bir yılın sonunda neyle karşılaşacak tahmin etmek imkansız hale geldi. Bir ülke düşünün ki; suç örgütü liderinin bir kişi tarafından görevdeki içişleri bakanının tüm kirli ilişkileri ifşa ediliyor, bu kirli ilişkiler öyle bir hal almış ki içerisinde kimi ararsanız var ve kimi ararsanız maalesef bu kirli ilişkilerin içerisinde olduklarını öğreniyoruz. Ülkenin ticaret bakanları kendi bakanlıklarını dolandırıyor, eski bakanlar mafya bir olup vatandaşın malına çöküyor, bir evlat çıkıp Milletvekili babasının kara para akladığını tüm ülkeye ilan ediyor ama ne hukuk ne de yetkililer kılını dahi kıpırdatmıyor. Kısaca ülkenin mafya, siyaset ve medya kıskacı arasında bırakılarak nasıl heba edildiğini hep birlikte izliyoruz. Yolsuzluk ve mafya vari ilişkilerini artık ne serdikleri asfalt ne de döktükleri betonlar örtemez hale gelmiştir. Bu durum aynı zamanda bu ülkenin nasıl kötü idare edildiğini, idarecilerin ne kadar haktan ve adaletten uzak, ufuksuz, vizyonsuz ve ferasetsiz olduklarının da bir delilidir. Bu yaşamış olduğumuz durumu doğru teşhis edemedikten sonra ve bu teşhisler tedaviye dönüşmedikçe sorunlarımız bitmeyecektir” dedi.

Baki Coşkun, “İnsanımız artık neye dayanacağını, kime güveneceğini bilemez bir ruh hali içindedir. Çünkü ferasetsiz yöneticiler sebebiyle bu ülkenin kurumları yıpratıldı, maalesef temel ayarları bozuldu. Hepinizin şahitlik ettiği gibi bugün artık adalete güven kalmadı. Ekonomi yönetimine, eğitim politikalarına, milli güvenlik ve dış politikaya güven kalmadı. Kimliğimizi yitirmeye başladık, şehirlerimiz kimliksizleşti. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti kişiselleştirildi. Kurumsal bir yapımız kalmadı. En ufak inisiyatif gerektiren işler bile Saray’dan izinsiz yapılamaz oldu. 83 milyonluk ülkede ortak akıl rafa kaldırıldı. Maalesef artık her şeyi tek kişi biliyor. Tek kişi her şeyi düşünüyor. Tek kişi her şeye karar veriyor. İşin daha da acısı ise; her şeye karar veren, her şeyi düşünen, her şeyi konuşan tek akıl, maalesef ki yaptığı her işin sonunda vatandaşa dönüp yanıldığını veya aldatıldığını itiraf ediyor. Maalesef ülkemiz büyük bir belirsizlik içerisinde sürüklenmektedir. Ülkemizde sabahtan öğlene, öğleden akşama sürekli değişen bir gündem var. Sabah kalkıyoruz gündem mafya- siyaset ilişkisi, öğlen intiharlar ve katliamlar, akşam ise zam haberleri… Neresinden tutsak elimizde kalıyor. Her yerde çürümüşlük kol geziyor. Esnafa baksanız geçen yıl fahiş artışlardan şikayet ediyordu bu sene Pandemi yasaklarından rahatsız. Öğrenciler her yıl atanamamaktan şikayet ediyordu şimdi zorluk derecesi yüksek sınavlardan ve öğrenim harçlarından şikayet ediyor” şeklinde konuştu.

Coşkun, “Maalesef ülkede hiçbir mesele çözülemiyor, hep üstü kapatılıyor. Ancak bizler umutlarımızı kaybetmeyeceğiz. Onlar gerçek gündemi değiştirmeye çalışsa da bizler Geçim demeye Kaynamayan Tencere demeye devam edeceğiz. Vatandaşın sırtına yüklenen vergileri, her gün yapılan zamları, atanamayan işsiz gençlerimizi, ürünü para etmeyen çiftçimizi, emeğinin karşılığını alamayan işsizimizin dertlerini konuşmaya devam edeceğiz. Sizlerden istirhamımız bu çalışmalara katılmayan tek bir teşkilat mensubumuz kalmasın, gün uzaktan seyretme günü değildir, gün sokağa çıkıp çözümün yalnızca Saadet iktidarında olacağını tüm vatandaşlarımıza anlatma günüdür. Bugün ülkemizde 7,5 milyon genç kardeşimiz ilk defa oy kullanacak yine ülkemizde %20 ye yakın kararsız bir insan kitlesi var. Bu kitleye ulaşıp oylarına talip olacağız, ülkenin gidişatından rahatsız olan herkesi partimizde kucaklaşmaya davet edeceğiz, bizim düsturumuz doğruları söylemektir, kınayanın kınamasından korkmadan çalışacağız, aşkla, azimle çalışacağız ve sorunların çözümünü sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi