Coşkun, “Türkiye’nin bugünkü hâline bakarak bunalan her bir vatandaşımızı ‘Geçim İttifakı’na çağırıyoruz” dedi. İktidar partisini ülkede son zamanlarda meydana gelen gelişmelerden sorumlu tutan Coşkun, “İktidardaki arkadaşlar dertlere derman olmak yerine dertlerden besleniyor. Onları bilerek büyütüyor ve derinleştiriyorlar. Çetelerin ortaya çıkması, mafyanın türemesi ve mide bulandırıcı siyaset üçgeninin oluşmasının sebebi bu yönetim anlayışıdır. Bu anlayışta olanlar milletin geçim derdini unutmuş durumdadır” diye konuştu. Coşkun, hükümetin vatandaşa yeterince destek olmadığını öne sürerek, “Yönetme kabiliyetini yitirenler, iyi gün kötü gün demeden vergi toplayanlar; esnafımızı ve topyekûn insanımızı maalesef zor gününde yalnız bıraktı. Vatandaşın derdiyle dertlenmeyi külfet görenler, kendi itibarları uğruna milletimizin emeklerini israf etti” dedi.

“HİCAP DUYDUK”

“İktidar yanlış yapıyor. Daha da kötüsü bu yanlışlıkları bilerek, isteyerek ve hatta inadına yapıyor” diyen Coşkun, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin TBMM grup toplantısında muhalefet partilerine yönelttiği “Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin” ifadesine karşılık hicap duyduklarını belirtti.

“SORUNLAR TENCERELERE DAYANMIŞTIR”

Coşkun, konuşmasına şöyle devam etti: “Saadet Partisi olarak insanımızın geçim mücadelesine destek olmak, insanımızı dinlemek, sesine ses olmak ve sorunlarına çözüm üretmek için hep birlikte ‘Geçim İttifakı’ kurmak istiyoruz. Türkiye’nin bugünkü hâline bakarak bunalan, yorulan ve sıkılan her bir vatandaşımıza ‘Geçim İttifakı’nda bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz. Geldiğimiz noktada sorunlar artık mutfaktaki tencerelere dayanmıştır. Uzun zamandır giderek daha pahalıya kaynayan evimizdeki bu tencere, artık kaynamaz hale gelmiştir. İktidar umursamasa da, görmezden gelse de evlerimizdeki bu tencere aş değil dert pişirmeye başlamıştır. İnsanımızın pazardan eli boş dönmesi sebebiyle bu tencere dolmaz hâle gelmiştir. Şehrimizdeki, ilçemizdeki, mahallemizdeki birçok hanenin ocağındaki bu tencere; artık patates ve soğanı dahi bulamaz hâle gelmiştir.”dedi.

Coşkun, partilerinin hazırladığı “Geçim İttifakı Acil Eylem Planı” çerçevesindeki çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

1- İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef hâline getirilmelidir.

2- Açlık sınırının dahi altına düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır.

3- Yeni istihdamlar, vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir.

4- Girişimcilere yönelik finansman olanakları genişletilmeli, katılım yapıları oluşturulmalıdır.

5- Esnafımıza acilen sicil affı getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır.

6- İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır.

7- Kredi kartı faiz oranları düşürülmeli, yerli malı ürünlerde vade sayısındaki artışlar teşvik edilmelidir.

8- Bankaların POS cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı, para akışındaki gecikmeler kaldırılmalıdır.

9- Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı, uzun vadede kaldırılmalıdır.

10- Esnaf ve sanatkarlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadığı kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle bir fon kurulmalıdır.”dedi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi