Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Cumhurbaşkanı, bundan sonra halk içerisine nasıl çıkacak. 'Yüzde 53’le ben cumhurbaşkanı oldum' diyen bir cumhurbaşkanı, artık yüzde 53’e sahip değildir. Dolayısıyla bunu çok iyi değerlendirmek gerekir" dedi.

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, seçim sonuçlarının ardından MHP İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, "Aslında Kayseri’de 5, 3, 1 gibi görünüyor, ama biz daha çok daha fazlasını bekliyorduk. En az 4, 4, 1 gibi düşünüyorduk. Fakat genel olarak baktığımız zaman 2011 seçimlerine göre AKP çok büyük bir oy kaybına uğradı. Yüzde 64’lerden yüzde 51’lere düştü. Milletvekili sayısı olarak da 7’den 5’e düştü. Halkla birlikte olduğumuz zamanlarda AKP’nin yolsuzlukları, hırsızlıkları, haksızlıkları koruyan bir parti olarak nitelendirildiğini gördük. Ve gerçekten de millet meclisinde fezleke hazırlanmış bakanların, yani aleni olan kolunda saatiyle, ayakkabı kutularıyla aleni olan yolsuzlukların bir şekilde Kayseri halkı tarafından belli bir oranda da olsa tepkiyle karşılandığını ve AKP’den uzaklaşmasına sebep olduğunu gördük" dedi.

Seçim sonuçlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından da başka bir anlam taşıdığını kaydeden Halaçoğlu, şöyle devam etti: "Başka bir taraftan da cumhurbaşkanının anayasaya göre tarafsız olması gerekirken, tarafsızlığını yitirmek suretiyle devlet imkanlarını kullanarak AKP’ye sadece oy talep etmesi, insanların tepkisine sebep oldu. Yani aslında bugün AKP’nin yüzde 41’lere kadar düşmüş olması Türkiye genelinde. Cumhurbaşkanının da bu konuda, önemli miktarda halk nazarında güvenini yitirdiğini göstermektedir. Çünkü yüzde 52, yüzde 53’le cumhurbaşkanı olmuşken zaten başkanlık sisteminin de kabul edilmediğini de böylece halk teyit etmiş oldu. Bu sonuç onu gösterdi. Şu an cumhurbaşkanının tartışılır hale geldiği bir sonuç çıktı Türkiye genelinde. Yani yüzde 52-53 arasında cumhurbaşkanı olmuş bir insanın, bütün gayretlerine, bütün mitinglerine rağmen yüzde 41’lere düşmüş olması, onun cumhurbaşkanlığını tartışılır hale getirdi ve kamuoyunda güvenilirliğini de yitirmesine sebep oldu. Önümüzdeki günlerdeki siyasi tablolar, seçim sonuçlarının nasıl şekilleneceğini gösterecektir ve cumhurbaşkanı bundan sonra halk içerisine nasıl çıkacaktır. Yüzde 53’le ben cumhurbaşkanı oldum diyen bir cumhurbaşkanı, artık yüzde 53’e sahip değildir. Dolayısıyla bunu çok iyi değerlendirmek gerekir. Öte yandan, Türkiye’de artık AKP’nin tek başına iktidar olamayacağı da görülmüştür. Dolayısıyla tek başına iktidar olamayan bir hükümetin de herhalde ona göre davranması gerekir veya tekrardan hükümet olmak gibi bir koalisyonla da olsa girişimde bulunmaması gerekir."
Editör: Haber Merkezi