CHP’nin Olağanüstü kongresini değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, kongrede Kayserili delegelerin oy kullandığı sandık sonuçlarının 37’ye 14 şeklinde gerçekleştiğini ifade ede ederek, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan’ın açıklamalarına göndermede bulundu. Kayserili delegelerin de İnce’ye destek verdiğini öne süren Kulkuloğlu, “Demek ki 18-0 değilmiş” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayda Genel Başkan Adayı Muharrem İnce’ye açıktan destek veren CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, yapılan kurultayı değerlendirdi.
Kongrede Kayserili delegelerin oy kullandığı sandık sonuçlarının 37’ye 14 şeklinde gerçekleştiğini ifade eden Kulkuloğlu, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan’ın açıklamalarına göndermede bulunarak, Kayserili delegelerin de İnce’ye destek verdiğini öne sürdü.
Kongreyi Kayseri Yerel Haber’e değerlendiren Kulkuloğlu şöyle konuştu:
“Daha önce 18-0 diye açıklama yapmışlardı ancak Kayseri’nin bulunduğu sandıkta 37’ye 14 oy çıktı.  Demek ki 18-0 değilmiş. Başkalarının adına bunu söylemek de doğru değilmiş. Bu kongreden Kayseri’ye ayrıca bu sonuç da çıktı.”
“BUNDAN SONRAKİ SEÇİMDE BAŞARILI OLAMAYAN GİDER”
İnce’nin seçimi kaybetmesine rağmen tüm Türkiye genelinden oy alarak başarı kaydettiğini de ifade eden Kulkuloğlu, İnce’nin bundan sonraki kongre de de aday olacağının mesajını verdi. 
İnce’nin CHP’nin çıtasını yükselttiğini , CHP'nin bu kongreden yara alarak değil, güçlenerek çıktığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:
“Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na Muharrem İnce tavsiye ve hedefleriniz de açıklayarak yeni bir çıta koymuştur. Bundan sonra CHP’de kazanamayan, iktidar olamayan liderin seçim sonunda gideceği gibi çok iddialı benim de desteklediğim bir açıklama yapmıştır. Bundan sonraki seçimde başarılı olamayan gider. Dolasıyla Kılıçdaroğlu’nun kendi koyduğu hedeflere İnce’nin koyduğu çıta da eklenmiştir. CHP içerisindeki bu demokratik yarış, aynı zamanda CHP’nin hedeflerini yenilediği bir kurultaya dönüşmüştür. CHP buradan yara alarak değil, güçlenerek çıkmıştır.” HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi