DEVA Partisi Melikgazi Kurucu İlçe Başkanı olarak atanan İç Mimar Tuna Türkyar, 30 kişilik asıl, 15 kişilik yedek yönetim kurulu üyelerini belirleyerek parti genel merkezine sundu. Teşkilat listesi genel merkez tarafından onaylanan DEVA Partisi Melikgazi İlçe Teşkilatı resmen kurulmuş oldu. Teşkilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşen DEVA Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Tuna Türkyar, Kayseri’deki siyasi ve ekonomik durum hakkında bilgiler verdi. Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Türkyar, DEVA Partisi’nin Kayseri’de büyük ilgi ile karşılandığını teşkilat çalışmalarında yer almak isteyen vatandaşların her gün partinin kapısını aşındırdığını ifade etti.

Kayseri’nin en büyük ilçesi olan Melikgazi’nin 48 ilden daha büyük bir nüfusa sahip olduğunu bu nedenle parti açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Türkyar, "Biz,bu memleketin çocuğuyuz ",sloganıyla çıktığı yolda “Çok büyük bir sorumluluk aldığımızın bilincindeyiz. Tek amacımız ilimize ve ülkemize faydalı olacak hizmetler yapmaktır. Bundan sonra Kayseri’nin ve Melikgazi’nin sorunlarını, halkımızın siyasetten beklentilerini en üst perdeden ortaya koyacağız. Gerçek bir dava partisi olduğumuzu ve ülkemizin tüm sorunlarına deva olacağımızı göstereceğiz.” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Melikgazi İlçe Başkanı Tuna Türkyar ve teşkilat üyelerini yeni görevlerinden dolayı tebrik ederek, başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi. Genel Başkan Babacan, Kayseri’ye ve ilçelerine çok büyük önem verdiğini, en kısa süre içerisinde Kayseri’yi ziyaret ederek teşkilat mensupları ve vatandaşlarla görüşeceğini açıkladı.

TUNA TÜRKYAR KİMDİR

1980 yılında Kayseri’de doğan Tuna Türkyar, ilk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Çankaya Üniversitesi, Mimarlık Mühendislik Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra alanıyla ilgili kendi işletmesini kurdu. 2007 yılından itibaren çeşitli konutlar ve iş yeri projelerini tasarladı,çizdi ve inşa etti. Şu anda da Kayseri ve diğer çevre illerde projeler yürütmeye devam etmektedir. İki çocuklu bir ailenin büyük oğlu olup, Eşi Tuba TÜRKYAR ev hanımıdır.Ahmet ve Ata adında iki çocuk sahibidir.

Editör: Haber Merkezi