Pandemi şartları gözetilerek gerçekleştirilen kongrede divan heyetinin oluşturulmasının ardından söz alan Mehmet Bal “Tomarza hiçbir zaman hak ettiği değeri görememiştir. Tomarza torpilli ilçe olarak gösteriliyor ancak torpilli değil cezalı bir ilçe. Mevcut yönetim yıllar yılı olsun yaşadığımız bu şehirde yol ve parke yapmaktan başka bu memleket için ne yaptı soruyorum? Kötü bir yönetim nasıl yapılır bunu çok iyi gösterdiler, göstermeye de devam ediyorlar. Biz Genel Başkanımız Ali Babacan’ın önderliğinde İl başkanımız Begüm Başmısırlı ile birlikte Tomarza için gece gündüz demeden çalışacağız, bu topraklara DEVA olacağız.

Memleketimizin sorunlarını ortak akılla birlikte DEVA ailesi olarak gücümüze güç katacağız. Bugün Kayseri’de partimizin ilk kongre yapan ilçesi olmanın heyecanı, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızda bugünkü gibi var olacağına inanıyorum.” diyerek kongreye katılan, diğer siyasi partilerin ilçe başkanlarına, il yönetimine, kongreye katılan ilçe başkanlarına ve vatandaşlara teşekkür ederek sözü il başkanı Begüm Başmısırlı’ya bıraktı. Başkan Başmısırlı konuşmasında “Ayrıştırıcı ve ötekileştirici olarak yürütülen siyaset artık bu topraklarda gerilim sebebi. Tüm vatandaşlarımızda son yıllarda bu gerilimden tamamen usanmış ve yorulmuş durumdadır. Ülkede ekonomik buhranların yaşanması tabiri caizse mutfakta tencerenin kaynıyor olmaması, adalet mekanizmasının işletilmemesi yandaş olan kişilere karşı işletilmesi, eğitim sistemindeki bozukluklar gidişatın mühimliğini ciddi bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Bugün hem kendi geleceğimiz hem de gençlerimizin geleceği en büyük kaygımız haline gelmiş durumdadır. Ülkede düzen alt üst olmuşcasına her şey olması gerektiğinin tersine işliyor gibi adeta. Toplumda ümitsizliğin had safhaya yükseldiği bir zamanda ortaya çıkan harekatımız davamız tabiri caizse DEVA’mız; 81 il merkezi ile 700’ün üzerinde ilçede teşkilat olarak günden güne damla damla çoğalıp bugünlere ulaşmış ve teşkilatlanmaya da devam etmektedir. Artık bizler, memleketimiz ve ülkemiz için ümitsizlik zamanını geride bırakarak “biz duygusu” içerisinde sorumluluğu almış bulunmaktayız. Şuan görüyorum ki koca yürekli, cesur DEVA gönüllüsü sizlerin bugün burada bu davaya vermiş olduğu destek, bu davaya olan inancınızı tüm benliğinizle ortaya koyduğunuzun bir göstergesi bir nişanıdır.

Bu davada bayrak yarışı içerisinde olduğumuzu unutmamalı ve yapacağımız siyasette dürüstlüğün, erdemin her koşulda hakim olmasına dikkat etmeli ve bunu sürdürmeliyiz. Partimiz bir kişinin, dar bir kadronun değil bu süreçte fikirleriyle teşkilatlanmaya katkı sağlayan herkesin partisi durumundadır. Kimliğimizde ötekileştirmek ayrıştırmak söz konusu olamaz, olmamalıda. Gerek üyesinden gerek gönüllüsüne her kesim bizler için ayrı bir önem arz etmektedir. diyerek kongre ile ilgili katılım gösteren tüm herkese teşekkür ederek kürsüden ayrıldı ve oylama işlemine geçildi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kayseri teşkilatlanmasında Tomarza ile başlattığı kongre sürecine 24 Haziran’da Pınarbaşı ilçesinde yapılacak kongre ile devam edileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi