Kayseri Büyükşehir Belediye meclisinin hatip kürsüsün kaldırılması skandalı, Türkiye gündemine oturdu. Konu yurt çapında yayın yapan bir çok ulusal medya organlarında de haberleştirilirken, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş söz konusu skandalı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

“BU MU SİZİN İLERİ DEMOKRASİ ANLAYIŞINIZ?”

TBMM’de Ak Partili Bakan ve Milletvekillerine seslenen Ataş, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi belediye meclisinde 33 yıldır bulunan meclis kürsüsünü sırf millet ittifakı meclis üyeleri konuşmasın diye kaldırdı.Bu mu sizin ileri demokrasi anlayışınız? Bu mu sizin gönül belediyeciliği anlayışınız? Milletin oyları ile seçilmiş, gücünü milletten alan meclis üyelerimizi kimse susturamaz. Kayseri’de vatandaşların taktirini kazanmış İyi Partili meclis üyeleri kürsü olmadan da vatandaşın sorunlarını dile getirir, o sorunların sonuna kadar takipçisi olur” dedi.

“BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ’Yİ MECLİSİNDE KÜRSÜ OLMAYAN İLK VE TEK ŞEHİR OLARAK TARİHE GEÇİRMİŞTİR”

Konuşmasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a da tepki gösteren Ataş, “Sayın belediye başkanına tavsiyem milletin kürsüsünü kaldıracağınıza seçim döneminde verdiğiniz sözleri tutun. Çarşıya, pazara çıkın vatandaşı dileyin. Vatandaşların sorunlarına çözüm üretin, hizmet üretin. AKP belediye başkanı Kayseri meclisinde kürsü olmayan ilk ve tek şehir olarak Kayseri’yi tarihe geçirmiştir” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi