Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin önerilerine geçildi. İYİ Parti’nin, “Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin sorunları”, HDP’nin “emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)”, CHP’nin ise “emeklilerin sorunları” konularında verdiği araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılmasına ilişkin önerileri ele alındı.

HDP Grubu’nun önerisi üzerinde söz alan Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin çalışmasının yasalaşması halinde prim gün sayısının artırılacağını, bu durumda ‘emeklilikte prime takılanlar’ın ortaya çıkacağını savundu.

MHP’DEN İHRACINI ANLATTI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, MHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptığı 24 Ekim 2018 tarihli birleşimde İYİ Parti Grubu’nun emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin önerisine MHP’nin “kabul” oyu kullandığını, bu nedenle MHP’den ihraç edildiğini anlattı. Usta, o grup önerisinin kabul edilmiş olması halinde sorunun bugüne kadar çözüme kavuşturulmuş olacağını söyledi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, söz konusu grup önerisine MHP’nin değil sadece Usta’nın olumlu oy kullandığını ifade etti. Akçay, ayrıca Usta’nın, 24 Ekim 2018’den önce çeşitli platformlarda “EYT’yi bütçe kaldıramaz, ekonomiyi çökertir.” diyerek EYT meselesine karşı çıktığını dile getirdi.

İYİ PARTİLİ USTA’DAN MHP’YE ELEŞTİRİ

İYİ Parti’li Usta ise “Benim arkamda o gün, orada olan bütün arkadaşlar olumlu oy kullandı. Hatta hepsi benden önce zafer tweet’i attı. Ben görevden alındıktan sonra tamamı o tweet’leri sildi, tek tweet’i kalan kişi de benim.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi