CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hırsı Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor. AKP, millet iradesini hiçe sayıyor ve AKP için Türkiye'nin çıkarları, Erdoğan'ın hırslarının gerisinde kaldı" dedi.

CHP Milletvekili Çetin Arık, 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan millet iradesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'yi rahatsız ettiğini ileri sürdü. AKP'nin Türkiye için değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel çıkarları için çalıştığını savunan Arık, şöyle konuştu:

"Vatandaş, 7 Haziran'da sandık başına giderek, Türkiye'de bir uzlaşı istediği mesajını verdi. CHP olarak biz bu mesajı aldık ve halkımızın mesajının gereğini yerine getirmek için var gücümüzle mücadele ettik. Ancak karşımızda Türkiye'nin çıkarlarını değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hırslarını karşılamayı görev edinmiş bir AKP vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başta terör olmak üzere Türkiye'nin çözüm bekleyen onca sorununu görmezden gelerek, Türk Milletini oyalama yolunu seçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hırsı Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor. AKP, millet iradesini hiçe sayıyor ve AKP için Türkiye'nin çıkarları, Erdoğan'ın hırslarının gerisinde kaldı."

Hükümetin kurulmamasının tek sebebinin, millet için değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan için çalışan AK Parti olduğunu söyleyen Arık, şöyle devam etti:

"Hükümetin kurulmaması konusunda halka söyleyecekleri tek bir haklı gerekçesi olmayan AKP'liler yine din istismarına başladı. Hiçbir şekilde koalisyon görüşmelerinde gündeme gelmeyen konuları gündeme getirerek, halkımızın dini duygularını istismar etmeye çalışıyorlar. Güya CHP hükümet olursa İmam Hatipler kapanacakmış. CHP'nin hiçbir şekilde böyle bir koalisyon şartı olmadı. Onlar Türkiye için değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık hayalleri için varlar."


Editör: Haber Merkezi