Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri il Başkanlığı'nın düzenlediği  'Sen bilirsin Kayseri' şöleninde konuşan MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, "Bahçeli gitsin kanarya sevenler derneği kursun" diyen Başbakan Yardımcısı AKP'li Yalçın Akdoğan'a yüklendi. " Sayın Genel Başkanımız kanarya sevenler derneği kursa, siz bu kuş beyninizle oraya bile üye olamazsınız" diyen Ersoy, daha sonra kürsüden AKP hükümetinin Kayseri Milletvekili adaylarının tek tek portresini çizerek "Bunların Kayseri'ye ne hayrı dokunacak" dedi.
               Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri il Başkanlığı'nın düzenlediği  'Sen bilirsin Kayseri' şöleni Kadir Has Kültür Merkezi'nde yapıldı.  
               Binlerce partilinin katıldığı şölende ülke gündemini değerlendiren MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, " Ülkemizin içinde bulunduğu vahim tablo vatandaşımızı üzüntüye ve geleceğe dair ümitsizliğe sokmuştur. Yaşanan elim hadiseler memleketimizin her köşesini bir asayişsizlik bir başıboşluk bir kaos ortamına dönüştürmüştür. 7 Haziran seçimlerinden sonra istediğini elde edemeyen AKP iktidarı bilinçli bir biçimde, birden bire ülkeyi kan gölüne çevirecek işlere girişmiştir. Urfa –Suruçta patlayan canlı bomba ile birlikte memleketin her yerine ateş düşmüştür. Akabinde bölücü terör örgütü hain pusularla askerimizi polisimizi şehit etmeye başlamıştır. Omuzlarımızdan şehit tabutları inmez hale gelmiştir. Peki ne oldu da ülkemiz birden bire bir ateşin içine düştü ? Bütün mesele, paranoyaklıkta örnek gösterilecek bir şahsiyetin 7 Haziran seçimlerinde başkan olamaması . Buradan ilan ediyorum ve diyorum ki ; Sen başkan olamayacaksın Tayyip Erdoğan !!! Bu ülkeyi hayalinde ki Ortadoğu sultanlığına dönüştürmene izin vermeyeceğiz.  İstiyorlar ki 7 Haziran dan önce yaşananları unutalım. Yani ayakkabı kutularında saklanan milyon dolarları,bakan çocuğunun evinden çıkan çelik kasaları,her Cuma ayet sallıyorum diyen şerefsiz bakanı,reza denen şarlatanın ayak işlerini halleden eski iç işleri bakanını ..Oslo yu,Dolmabahçeyi,hele de Habur u,hele de Habur u ! Dünya tersine döner de biz bunu unutmayız ! Dünya tersine döner de bunun hesabını sormaktan vazgeçmeyiz !! Yediğiniz yetim lokmasını burnunuzdan fitil fitilgetirmeyi de evvel Allah ın izniyle biliriz.!!! Allah ın adaleti şaşmaz,inşallah bize bu dünya da nasip eder de hırsızlardan bunun hesabını sorarız !.. Ülkemiz karanlık bir tüneldedir. Milletimiz kararmış vicdanların elindedir.
Vatanımız korkakların, kanlı ve terörist niyetlerin güdümündedir. Geri çekilmeler başarı olarak takdim edilmektedir. Etrafımızdaki çember giderek daralmaktadır. Önümüz engebelerle dolu, geleceğimiz risklerle çevrilidir. Her değerimize saldırılmaktadır. Her emanetimize sataşılmaktadır.Her günümüz zulümle geçmektedir.Milletimiz suçlanmaktadır.Türklük sorgudadır.Kimliğimiz ve egemenlik haklarımız sallantıdadır.Bayrağımız yarım kafalıların, yandaş ve yalakalıktan tam not almışların hücumuna uğramaktadır.Hangi açıdan bakarsak bakalım, Türkiye iyi durumda değildir.
Güneydoğu da 20 ilin alan hakimiyeti PKK ya geçmiş,Vali konutundan çıkamıyor,kaymakam sesini çıkartamıyor. Emniyet müdürünü karakola,Asker i de kışlaya hapsetmişler. Öğretmen okuluna memur işine gidemiyor,gencecik yiğitlerimiz hain pusularla kalleşçe şehit ediliyor" dedi.

"Korudukları tek şey koltukları "
Sözlerinin devamında AKP hükümetinin 13 yıllık icraatlarını sert bir dille eleştiren Ersoy, neden koalisyon kurulamadığına da açıklık getirdi.
Ersoy bu bölümde şöyle konuştu:           
               "Bunlar, Askeri koruyamadılar,Polisi koruyamadılar,Savcıyı koruyamadılar,Ülkeyi koruyamadılar, Başkenti de koruyamadılar .. Korudukları tek şey koltukları !!!
Bunun uğruna da yapmayacakları çılgınlık,girmeyecekleri oyun yok !
Hani birileri çıkıp diyor ya 400 vekil verin bu iş bitsin diye,hangi işi kastediyor bilemiyoruz tabi ama Milliyetçi Harekete oy verin iktidar yapın,400 günde pkknın kökünü kazırız ,kökünü !!
Pkk ile mücadele azim ister,kararlılıkister,yürek ister ! Evvel Allah ın izniyle o yürek te Ülkücüler de var. !!!
 Bu iş öyle kısık seslerle “sıfırla sıfırla “ demeye benzemez !
7 Haziran seçimleri oldu,önümüze bir tablo çıktı . Sayın Genel Başkanımız da koalisyon alternatifleri sundu. CHP ile 32 gün görüşen Akp geçerken de MHP ye uğradı. AKP ,CHP ile 32 gün görüştü ama kimse CHP koalisyon kurmadı demedi !!
AKP bizimle de toru topu 2 saat 26 dakika görüştü ve yandaş basın MHP hayır dedi diye yaygara yaptı ! Sayın Genel Başkanımız 4 madde sundu,bunu kabul ettiğiniz taktirde değil elimizi gövdemizi koyarız gövdemizi dedi ! Ama bu havuz medyası başladı MHP hayır dedi diye .
Dolmabahçe sarayında HDP heyeti ile AKP liler başlarında Genel Başkan Yardımcıları Yalçın Akdoğanla görüştüler . 10 Maddelik bir mutabakat üzerinde anlaştılar,anlaşırken de Kayseri tabiriyle gırım gırımgırışıyorlardı !
     Ey Akp, ey onun yöneticileri! Pkknın taleplerini içeren 10 maddeyi kabul ederken sesiniz çıkmıyordu da ,MHP nin bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü pekiştiren 4 maddesi mi size zor geldi ??
Gittiği yerin yenisi olmak için geçmişte AKP ye küfreden kim varsa bugün onların yanında. Büyük Birliğin eski Genel Başkanı günde 3 öğün Akp ye küfrediyordu bugün kültür bakanı oldu. Recep Tayyip Erdoğan a senin ayaklarını kırarız diyen Tuğrul Efendi bugün başbakan yardımcısı. AKP İsrail treninin vagonu diyen Numan Kurtulmuş Genel Başkan Yardımcısı,sabah kahvaltısını etmeden AKP ye sövmeye başlayan Süleyman Soylu ise soyadının hakkını vermeyenlerden oda genel başkan yardımcısı
 Zaten bunların geleneğin de önce söyleyip sonra inkar var ..
18 Ekim 2012 de Recep Tayyip Erdoğan “ Pkk ile görüşen arkadaşı ben gönderdim,sıkıntısı olan bana söylesin “ dedi.
7 Eylül 2015 te “ Pkk çözüm sürecinde silah stoklamış” dedi ..
Yine 16 Ekim 2014 te Ahmet Davutoğlu “Çözüm süreci bizim için tarihten gelen şifa ilacıdır. Dedi
Sonra 25 Ağustos 2015 te “Pkk 2013 ten beri Türkiye de kendi yıkıcı yıpratıcı saldırılarını arttırabilmek için ciddi bir yığınak yapma teşebbüsüne girdiler” dedi…
"BUNLARIN KAYSERİ'YE NE HAYRI DOKUNACAK"
Daha sonra kürsüden AKP hükümetinin Kayseri Milletvekili Adaylarının tek tek portresini çizen MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, şöyle konuştu:
"Kayseri bu iktidara yeteri kadar desteği hep verdi,karşılığını da Antep in ve Konya nın gerisinde kalmakla aldı. Adını bilip yüzünü görmediğimiz milletvekillerine Kayseri daha ne kadar tahammül edecek.? Bu sefer de Kocaeli nde 2 kez aday adayı gösterilmiş ama listeye girememiş birini getirdiler aday ettiler. Kayseri de onun çapında kimse yoktu da alıp Kocaelinden getirdiniz öyle mi ??
   Bide bu hanım Kocaelinde başı açıkmış,aday adayı başvurularında başı açık fotoğraflarını da her yerde gördük. Kocaeli plakalı siyah cipiyle de Kayseri de gezip duruyor. Kayserilerin aklıyla zekasıyla adeta dalga geçiyor .Sonra girdiği her işi batırmakla ün yapan Elitaşın Kayseri ye ne hayrı dokunacak? Hayırdır,gene ona buna savcı hakim mi ayarlayacak ? Şehit olmak istiyorum deyip,daha güneydoğu nun yolunu bilmeyen basın toplantısı fedaisi olmaktan öteye geçemeyen Taner Yıldız ın ne hayrı dokunacak ! 21 Yılda Kayseri yiorta halli bir Anadolu şehri görüntüsüne mahkum eden Haseki nin ne hayrı dokunacak ?? Milletvekilliğine veliahtlık kavramını getiren,kendisi yerine İstanbul da oturan oğlunu aday yaptıran Yaşar Karayel in oğlunun ne hayrı dokunacak ?
Ne yani şimdi Kayseriler bunlara mı  oy verecek ? Yoksa hepsi Kayserinin evladı,ikametgah adresleri Kayseri olan Milliyetçi Hareket Partisi adaylarına mı oy verecek ?
  Biz öyle görüntüde sevmeyiz ülkemizi,bedel vererek severiz.Uğruna ölerek severiz . Üç Hilalimizin kırmızısı şehit kanlarıyla boyanmıştır. Buna iman ederiz. Sıra sıratelevizyonlarımız,gazetelerimiz yok. Müteahhitlerden oluşan para havuzumuz da yok . Allah a inanıyor ve iman ediyoruz. Girdiğimiz her uğraşta yalnızca Ona güveniyoruz.
Önümüzde Allah,yanımızda Allah ,arkamızda Allah
Çünkü arkasız yiğitlerin arkasıdır Allah !!!"

"siz bu kuş beyninizle oraya bile üye olamazsınız"
Son olarak,  “Bahçeli gitsin kanarya sevenler derneği kursun" diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a yüklenen MHP Kayseri İl Başkanı Ersoy, " Bu Yalçın Akdoğan bize seslendi “ Bahçeli gitsin kanarya sevenler derneği kursun “ diye , bakın bay Yalçın Akdoğan  Sayın Genel Başkanımız kanarya sevenler derneği kursa, siz bu kuş beyninizle oraya bile üye olamazsınız. "
HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi