Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Çetin Arık ve Mustafa Utku Sarı, Argıncık bölgesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Argıncık Toptancılar Sitesi’nde esnafların, ‘Yeter artık gitsin bunlar. Küçük esnafı bitirdiler’ serzenişleriyle karşılanan CHP adayları, halkın desteği ile zulüm döneminin sona ereceğini vurguladı. CHP Milletvekili adayı Çetin Arık, toplumun diğer kesimleri gibi kan ağlayan esnafında yanında olacaklarını belirterek, “Adil rekabet ortamı sağlayarak esnafı koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz” dedi.

CHP Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Argıncık bölgesini ziyaret etti. Gittikleri her yerde iktidara yönelik eleştiriler ve ‘Yeter artık gitsin bunlar. Küçük esnafı bitirdiler’ sözleriyle karşılanan CHP’liler esnafın değişim talebimin 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin iktidardan gideceğini gösterdiğini ifade etti. CHP’lilerin ziyaret ettiği bir esnaf geçen yıl 7,5 liraya aldığı kuru fasulyeyi bu yıl 3 liraya satamadığını belirterek, “Türkiye’nin normalleşmesi için öncelikle köyden kente göçü önlememiz gerekiyor. Ürettiği ürünün karşılığını alamayana çiftçi kentte göç ediyor. Burada da asgari ücrete dahi çalışacak bir iş bulamıyor. Eğer köylü ektiğinin karşılığını alırsa kentte göç etmez, işsizlik sorunu bu kadar büyümez” dedi.


Esnafın sorunlarını dikkatle dinleyen Çetin Arık ve Mustafa Utku Sarı, esnafın sorunlarının da CHP iktidarında son bulacağını söyledi. CHP Milletvekili Arık, CHP’nin toplumun tüm kesimleri gibi esnafın da sorunlarını ve sorunların çözümlerini çok iyi etüt ettiğini ifade etti. Adil rekabet ortamı sağlayarak esnafı koruyacaklarını ifade eden Arık, esnaflarla ilgili projelerini şu sözlerle anlattı: “Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. KOSGEB’in proje özelindeki desteklerini artıracak, iş yerine özel uygulamaların önünü açacağız. Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız. Esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketlerine vergi avantajı sağlayacağız. Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacak, özel teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz. Prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Esnafın da diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olmasını ve aynı haklardan yararlanmasını sağlayacağız.”

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Utku Sarı da halkın CHP’nin projeleriyle rahat bir nefes alacağını belirterek, “8 Haziran’da Türkiye yeni bir güne uyanacak. 8 Haziran’da AKP’nin zulmü son bulacak, hukuk kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak. Gittiğimiz her yerde halkımızın yoğun ilgi ve desteğini görüyoruz. Bu ilgi ve destek halkın iktidarını müjdeliyor” diye konuştu. CHP’nin esnaflara yönelik projeleri hakkında da bilgiler veren Sarı, “Esnafa sadece mali değil, stratejik destek de vereceğiz. Esnafın rekabet gücünü artıracak iş modellerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağız. Özel bir statü ile ülkemizde yaşayan Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Yönetici konumundaki esnafın milletvekili seçilemediği takdirde görevine geri dönebilmesi için yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Esnaf Bakanlığı kurarak esnafın sorunlarına siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız” diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi