EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'İhracatın Yıldızları' ödül törenine katılmak üzere Kayseri'de buluştu. Yıllar önce İstanbul'da 'ev arkadaşı' olduklarını söyleyen bakanlar, tarihi Han Camisi’nde birlikte cuma namazı kıldı.

Bakanlar Taner Yıldız ve Nihat Zeybekci, Kayseri’de öncelikle Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti ve kentle ilgili bilgi aldı. Vali Düzgün ziyarette misafirlerine Kayseri hakkında tarihi, kültürel ve ekonomik alanlarda bilgi verdi ve son gelişmeleri anlattı. Kayseri’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kente yabancı olmadığını daha önceki iş ortağının da Kayserili olduğunu söyledi. 

"YILDIZ'LA EV ARKADAŞIYIZ"

Bakan Taner Yıldız ile de 35 yıllık dostluklarının olduğunu belirten Zeybekci, "Sayın Bakanımızla da geçmişimiz var. Çünkü İstanbul’da ev arkadaşıydık" dedi. Kayseri’nin her şeye sahip kadim bir medeniyet şehri olduğunu anlatan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Marka şehir olmuş bir kent Kayseri. Biz de Türkiye İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği İhracatın Yıldızları adlı programa katılmak üzere kente geldik. Türkiye olarak hedefimiz, yüksek katma değer ürünleri üretmek, dünya pazarlarına satıp, ihraç etmek. Ülkemizin kalkınmasına, büyümesine ve istihdama katkı sağlamak. İşte bunun vücut yani hayat bulduğu yerlerden biri de Kayseri. Kuluçka merkezi gibi girişimciliği ile dünyanın hemen hemen her yerinde karşımıza çıkan girişimci iştahı ile örnek şehirlerimizden biri."

YILDIZ: ELEKTRİĞE ZAM HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da gazetelerde yer alan 'Barajlarda su seviyesi azaldı, maliyetler yükseldi elektriğe zam yolda' haberlerini hatırlatan gazetecilere şunları söyledi:

"Aynı sözde 15 gazete aynı, 2 gazete ise farklı anlam çıkartıyorsa burada farklı bir durum söz konusu. Ne anlattığımızı kamuoyuna açık yani şeffaf bir şekilde aktarıyoruz, paylaşıyoruz. O nedenle bu tür yorumları çok doğru bulmuyorum. Bu nedenle vatandaşlarımız bu gibi haberlere itibar etmesinler. Bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmıyor."

Bakan Taner Yıldız, Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak doğalgaz boru hattı TANAP'ın temelinin 2015 yılı mart ayında atılacağını belirterek, "Türkiye, Akdeniz’deki, İran’daki, Azerbaycan’daki, Irak’taki, Rusya’daki gelişebilecek her kaynağın projesini uygulamak için bütün girişimlerini yapmış bulunmaktadır. Teknik kapasitemiz yeterlidir. Bilgi birikimimiz yeterlidir. TANAP’ın borularının tedariki ile alakalı önümüzdeki hafta yönetim kurulu kararını kamuoyu ile paylaşacağız. Ve orada da yerli üreticilerimizin ciddi bir fedakârlık göstererek ihaleleri önemli ölçüde kazanacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

CUMA NAMAZINI KILDILAR

Ziyaretin ardından Taner Yıldız ve Nihat Zeybekci, aynı makam aracıyla Selçuklu dönemi eserlerinden tarihi Han Camisi’ne geldi. Burada cuma namazını kılan Yıldız ve Zeybekçi, çıkışta cami cemaatine "Cumanız hayırlı olsun" dedi.

Burada cemaatle bir süre sohbetin ardından iki bakan Taner Yıldız'ın makam aracıyla camiden ayrıldı.

 
Editör: Haber Merkezi