Daha önce bir çok kez sosyal medya üzerinden Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki'yi hedef alan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili aday adayı Mustafa Özsoy, Özhaseki'ye bu kez "Ey Haseki, bu yaptığın etik midir, ahlaki midir?" sözleriyle yüklendi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili aday adayı Mustafa Özsoy, sosyal medyada yine Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki'yi hedef aldı.

Mustafa Özsoy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Özhaseki'nin Milletvekili aday adayı olmak için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettiğini ancak KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etmediğini, kendisinin de konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı.

Özsoy, Mehmet Özhaseki'nin Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Baki Ersoy'un yaptığı, "Özhaseki'nin adaylığı yasal değildir" açıklamasına karşılık olarak verdiği yanıtı da eleştirdi.

Açıklamasında Mehmet Özhaseki'ye KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etmek için neden 30 Mart'ı beklediğini de soran Özsoy, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Ey Haseki; Bu yaptığın etik midir? Ahlaki midir? Hukuki olduğunu iddia ediyorsun( değil de), peki ahlaki, etik ve siyasetin evrensel kuralları nerededir? Madem öyle de, Kcetaş'ın yönetim kurulu başkanlığına niye Mustafa Çelik'i seçtiniz ve ona devrettiniz? O zaman, o kurumun yönetim kurulu başkanlığını, niye gerçek bir kişiye vermediniz? Ve devretmediniz de, Mustafa Çelik’e devrettiniz. Kendisi şu an gerçek kişi midir, yoksa b.ş.b.başkanımıdır. Çok hukuk biliyorsunuz ya bunun cevabını verirsiniz herhalde?

Bildiğiniz gibi, Haseki 10 Şubat’ta milletvekilliği adaylığı için istifa etmesine rağmen, Kcetaş yönetim kurulu başkanlığından istifa etmemiştir. Bunun üzerine, tarafımca, kendisi, b.ş.b.başkanı ve kcetaş yönetim kurulu üyelerinin tamamını c.savcılığına vererek haklarında suç duyurusunda bulunmuştum. Nihayet beyefendinin keyfi yetince, 30 Mart’ta kcetaş yönetim kurulu başkanlığını zafer kazanmış edalarıyla devretmiştir. Kime? Mustafa Çelik’e. Çünkü bu arkadaşlarda, hukuk kurallarına karşı efsunlanmış olduğu inancı hâkimdir. Hukuk kuralları, hele hele evrensel hukuk kuralları kendileri için ikinci planda gelir. Onlar örümcek ağlarını deler geçerler. Sadece garibanlar takılır anlayışı hâkimdir. Beyefendi gücenmeyip bugün facebook sayfası üzerinden bir açıklama yapmış. Kime karşı. Bizim il başkanımız Baki Ersoy beyin açıklamalarına karşı. O açıklamayı internetten bulup okumanızı tavsiye ederim.

Açıklamasında, 11.03.2014 tarihli bir belge koymuş. Nedir bu belge? Kcetaş toplanmış yani yönetimi, Haseki'nin yönetim kurulu başkanlığına gerçek kişi olarak devam etmesi yönünde. Ve bu şekilde karar almışlardır. Bu o kadar komik bir durumdur ki, aynen tabiri şu olsa gerektir. ‘Minareyi çalan kılıfını hazırlarmış...’ çok güzel bir kılıf uydurmuşlardır. Buradan kendilerini yürekten tebrik etmek isterim. Tebrikler. Tebrikler. Ve nihayet, neden ve niçin 30 Mart’a kadar beklemiştir bilinmez amma, 30 Mart’ta istifa etmiştir. Mali kongrede, hangi mali konular halledilmiştir bilinmez. 30 Mart’a kadar gerçek kişi olarak devam edene kadar ve 11.03. 2014 tarihinde yönetim kurulunu toplayıp işi kılıfına uydurmaya çalışana kadar, istifa etseydin bugün bu sıkıntılara düşmezdin. Gerçek kişi olmaya çalışana kadar, ahlaki ve etik davranan kişi olurdun.

"GERÇEK KİŞİ OLMAYA ÇALIŞANA KADAR, AHLAKİ VE ETİK DAVRANAN KİŞİ OLURDUN"

Gerçek kişi imiş. Sen kimi kandırıyorsun. Sen git Kayseri Ticaret Odası’nın kayıtlarına bak. Tabi onlarda işi kılıfına uydurmazlar ise. 30 Mart’ı niye bekledin bilinmez amma, madem gerçek kişisinde neden 30 Mart’ta görevi bıraktın. Madem ticaret kanunun 25. maddesine uygundu da neden ballı börekli görevi bıraktın. Anonim şirketti de neden, Mustafa Çelik'i Kcetaş’ın yönetim kurulu başkanlığına seçtiniz. Neden başka bir gerçek kişi seçmediniz? Yoksa Kcetaş'ın % 51 hissesi Büyükşehir Belediyesi’nin midir de sebep o mudur?

Siz kimi kandırıyorsunuz. Yaptığınız iş düpedüz milleti, havada leyleğe baktırmaya çalışmaktır. Yapmayın gülünç oluyorsunuz. Ha birde, Büyükşehir Belediyesi amblemlerinizi gidin başka yerlere yapıştırın... Yaptırdığınız posterlerde Atatürk görünmesin diye, Atatürk’ün üzerine gelecek şekilde yapıştırmayın. Siz sevmeye bilirsiniz. Bilesiniz ki o Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.

O Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür."

Editör: Haber Merkezi