Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partiden tasfiye edilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Sayın Gül, istediği takdirde partide yeri vardır. Onu da kendisi belirleyecektir" dedi.
AK Parti'nin Nöbetçi Vekil Uygulaması nedeniyle Kayseri'de bulunan milletvekili İsmail Tamer, teşkilat binasında toplantı düzenledi. Şehre yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Tamer, 62'nci hükümet döneminde de yatırımların devam edeceğini belirtti.
Milletvekili Tamer, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2015 yılında yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde AK Parti'ye katılıp, seçime girip girmeyeceği sorusuna, "Sayın Gül, Kayseri'nin yetiştirdiği bir evlat. Abdullah Gül, AK Parti'yi kurmuş, başbakanlığını yapmış, Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştur. Ardından da partimizin aday göstermesiyle Cumhurbaşkanı olarak başarılı bir yönetim sergilemiştir. Abdullah Gül beye partinin kapısı her zaman açıktır. Kesinlikle tasfiye edilmesi söz konusu değildir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül'ün arasına kimse giremez. Sayın Gül, istediği takdirde bu partide yeri vardır. Onu da kendisi belirleyecektir" dedi.

Yüksek Hızlı Tren'in Sivas'a ulaştıktan sonra Kayseri'ye de geleceğini anlatan Tamer, inşaatı devam eden bölge hastanesinin de 2016 yılında hizmete açılacağını anlattı. Şehrin doğu bölgesinde kalan mahallelerine sağlık hizmetlerinin semt poliklinikleri kurularak ulaştırılacağının ifeade eden Tamer, "Gar ile ilgili de projeler devam ediyor. Yakında belirlenen yere gar yapılacak. Buna istinaden de Yüksek Hızlı Tren Kayseri'mize gelecek. Yatırım programına alındı ve bir an önce Ankara-Sivas yolu bitmeye yakın çalışma başlayacak. Bizim de burayı bitirmek hedefimiz. Yine ayrıca havaalanı genişletilmesi ile ilgili proje söz konusu. Bundan önce askeriye büyük bir sıkıntı çıkarmıştı havaalanının genişlemesi ile ilgili o arsayı tahsis etmemişti. Daha doğrusu çok çalışmamıza rağmen gerçekleştirememiştik. Geçen ay itibariyle 11'nci Cumhurbaşkanımız Abdullah Bey'in de büyük gayretleri ile orası artık hava meydanlarına devredildi. Artık proje çalışmaları devam ediyor. Yakın bir gelecekte artık Kayseri Havaalanı'na jumbo jetlerin de gelebildiği, onların burada park edebildiği, daha yeni bir havaalanı ile Orta Anadolu'ya ve Kapadokya'ya hizmet verecek önemli bir havaalanı haline gelecek. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne de Tıp ve Eczacılık fakültesi açıldı" dedi. 
Editör: Haber Merkezi