"BABAM İMAM BENDE İMAM HATİP MEZUNUYUM, CHP'DE OLMAKTAN DA ONUR VE GURUR DUYUYORUM"
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Zeki Gümüş, CHP Melikgazi İlçe Örgütünü ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Ziyarette konuşan Gümüş,   "Asgari ücretin düşüklüğü ve kişilerin satın alma gücünün her geçen gün eriyişi halkı mağdur ediyor. Türkiye'de tarım maalesef çökmek üzere. TBMM'ye 5 milletvekili göndermek için çalışacağız.  Babam imam bende imam hatip mezunuyum, CHP'de olmaktan da onur ve gurur duyuyorum" dedi.
                Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Zeki Gümüş, CHP Melikgazi İlçe Örgütünü ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. 
"ADAY ADAYLARIMIZIN BİR BİRİNDEN TEMİZ VE DÜRÜST"
                Ziyarette, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Zeki Gümüş'e başarılar dileyerek, Kayseri CHP'de gördüğü seçim heyecanın kendisini onurlandırıp gururlandırdığını belirten CHP Melikgazi İlçe Başkanı Asaf Türkdönmez, "Ben çok seçim gördüm geçirdim ama bu seçim kadar, CHP'ye ilgi ve alakanın doruklara ulaştığı pek görülmüyordu. Bu manzara karşısında gerçekten çok mutluyuz. Bu tablo partimizin doğru ve dürüst bir çizgide olduğunu gösteriyor. Kayseri'deki coşkunun sebebi de milletvekili aday adaylarımızın gerçekten bir birinden temiz, dürüst, namuslu, hilesi hurdası olmayan, üç kağıdı, sahtekarlığı ve şerefsizliği olamayan, hiç bir şaibesi bulunmayan değerli kardeşlerimizin CHP çatısı altında birleşip "Burada politika yapacağız" demesidir. Bu yola baş koyan değerli milletvekili aday adaylarımızın heyecanın da Kayseri'ye katkı sağladığını düşünüyoruz" dedi.

"ÇIKARDIKLARI UYUM YASALARINDAN KENDİLERİ YARGILANACAK"
AKP hükümetinin 'Uyum' adı altında çıkardığı yasaların Türkiye'yi faşizme götürebileceğini anlatan Türkdönmez, "Uyum yasası adı altında ülkemizi faşizme götüren, ülkemizdeki insanların özgürlüklerini elinden alabilecek. Aldıkları yetkileri az görünler, gün gelecek devran dönecek bu çıkardıkları uyum yasası başlarına bela olacak. Ve bu uyum yasasından kendileri yargılanacak" şeklinde ifadeler kullandı.
"SİYASET YAPMAK TÜRKİYE'DE ÇOK ZOR BİR KONUMA GELDİ ÇÜNKÜ MEVCUT İKTİDARIN HEGOMANYASI OLUŞTU"
Daha sonra partililerine hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Zeki Gümüş ise Türkiye'de siyaset yapmanın zorluklarından bahsederek, "Alman Siyaset Bilimci Max Weber, 'Siyaset çok sert bir tahtadan koltuk değneği yapmaya benzer' der. Yani siyasetin ne kadar zor olduğunu belli etmek için böyle bir sözü var. Siyaset gerçekten çok sert bir tahtadan koltuk değneği yapmaya benziyor. Fakat Türkiye'de siyaset çok sert bir tahtadan değil herhalde çelikten koltuk değneği yapmak gibi bir şey. Gerçekten günüz şartlarında siyaset yapmak Türkiye'de çok zor bir konuma geldi. Çünkü mevcut iktidarın hegemonyası oluştu" diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRETİN DÜŞÜKLÜĞÜ VE KİŞİLERİN SATIN ALMA GÜCÜNÜN HER GEÇEN GÜN ERİYİŞİ HALKI MAĞDUR EDİYOR"
Sözlerinin devamında öz geçmişi hakkında partililerine bilgiler aktaran Gümüş, Almanya ekonomisinden örnekler vererek Türkiye'nin halen gelişmekte olan ülkeler arasında yer almasının üzücü bir durum olduğunu belirtti. "Asgari ücretin düşüklüğü ve kişilerin satın alma gücünün her geçen gün eriyişi halkı mağdur ediyor" diyen Gümüş, " Bu mağdurluktan da borçlu insan kültürü yetişiyor. Bir çoğumuz bankaların ve finans kurumlarının ellerine düşüyoruz. Ben inşallah CHP olarak iktidara geldiğimizde bu ekonomik bilgimi paylaşmak ve halkımıza faydalı olmak istiyorum" dedi.

" TÜRKİYE'DE TARIM MAALESEF ÇÖKMEK ÜZERE"
Ardından AKP'nin yanlış tarım politikaları sebebiyle Türkiye'de tarımın çökmek üzere olduğunu dile getiren Gümüş, şunları söyledi:
                "Ülkemiz tarım ülkesiyken bu gün köylerde kimse kalmadı. Köylerde imkanlar az olduğu için insanlar metropollere gelmeye başladı. Metropollerinde kendine göre çok büyük sorunları oluşmaya başladı. Köyler boşaldı, çiftçimizin ürünleri para etmez oldu. Almanya'nın sanayisi çok güçlü ama tarımı da çok güçlü. Hollanda bir tek peynirden ekonomisi en üst seviyelere çıktı. Ben buraların ekonomilerini bizzat incelim, gördüm bizzat yaşadım.Biz koskocaman bir ülkede yaşıyoruz fakat kaynaklarımızı doğru kullanamıyoruz. Ben, iktisat bilgimi paylaşmak adına aday oldum. İnşallah bu adaylığımda sizlerin teveccühü ile olacaktır."
"TBMM'YE 5 MİLLETVEKİLİ GÖNDERMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Kayseri'nin geçmişte TBMM'ye 4 CHP'li vekil gönderdiğini bu seviyelerin yeniden yakalanabilmesi için de var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Gümüş, "İnşallah iktidara yürürüz. Burada çok büyük bir başarı elde ederiz. Aday adaylarımızın hepsi de çok kaliteli insanlar. Geçmişte CHP Kayseri'den 4-5 tane milletvekili gönderirken şu anda 1 taneye düşmüş durumdayız. Gönlümüz istiyor ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 5 milletvekili göndermek için çalışacağız" diye konuştu.

"BABAM İMAM BENDE İMAM HATİP MEZUNUYUM, CHP'DE OLMAKTAN DA ONUR VE GURUR DUYUYORUM"
Ziyaretin sonunda bir partili Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Zeki Gümüş'e "Zeki bey İmam Hatip kökenli insanların bir çoğu AKP'de, sizin CHP'de olmanızı ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığınızın nedenini öğrenebilir miyiz?" şeklinde soru yönetti.
                Bu soruya yanıt veren Gümüş de "Ben küçükken yanlış insanların eline düşseydim belki farklı yetişebilirdim. Sosyal bilimcinin bir tanesi , 'Bana bir tane çocuk verin size profesör yapıyım. Bana bir çocuk verin en seri katil yapıyım' diyor. Eğitim çok önemli. Ben Sarıoğlan İlçesi Alamettin köyündenim. Babam imam, annem ev hanımı annemin okuması yazması yok. Annem bize yamalı elbise giydirirdi ama kirli giydirmezdi. Yani bir temizlik ve saflık vardı. Biz Anadolu'da yetiştik ve Anadolu çocuğuyuz. Nihayetinde eşim dayımın kızı, bizde erken evlilik vardır ve bizi erkenden evlendirdiler. Eşimin de örf ve adetleri gereği başı kapalıdır. Eşimin başı siyasi düşünceden dolayı kapalı değildir. Siyasal bir rant elde etmek için de kapalı değildir. Bu Anadolu'nun ve köy insanın gereğidir. Ben CHP'de olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ben bu noktaya gelene kadar çok değişik kitaplar okudum. Ortaokul da iken Leo Huberman'ın yazdığı Sosyalizmin Alfabesi isimli kitabı okudum. İçinizde okuyan varsa o kitapla ilgili konuşabilirim. Yani eğitim ve okumak. Okuduğunuz taktirde çevrenizdeki çelik zırhları çok çabuk kırabilirsiniz. Ama okumaz ve eğitime önem vermezseniz o çelik zırhlar sizi mezara kadar götürür" diye konuştu.
                Yapılan açıklamaların ardından partililer Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Zeki Gümüş'ü kutlayarak, başarı dileklerinde bulundular.
HABER: ALİ TÜRKASLAN-SELAHATTİN KARAKOÇ
Editör: Haber Merkezi