Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetimi ve milletvekili adayları Dadaloğlu Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP Milletvekili adayı Çetin Arık, “Nasıl bir hekim gördüyseniz, öyle bir vekil göreceksiniz” sloganıyla yola çıktığını, milletvekili olduktan sonrada Kayseri’nin sorunları çözmek için mücadele edeceğini ifade ederek, “Sizi asla ve asla yanıltmayacağım. Bana verdiğiniz her oyu helal ettirmek için kanımın son damlasına kadar çalışacağım” dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Milletvekili adayları Çetin Arık, Ali Paşa Tan ve Aşkın Genç ile partililer Dadaloğlu Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dadaloğlu Derneği Başkanı Bekir Arık, bir kültür derneği olarak her siyasi görüşten üyelerinin bulunduğuna dikkat çekerek, tüm siyasi partilere başarı dileklerini iletti.


CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da Dadaloğlu Derneği’nde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Çetin Arık’ın ön seçimle birinci sıraya geldiğini hatırlatan Ayan, “Kanınız canınız benim yanımda… Ön seçimle, bileğinin gücüyle birinci sıraya geldi. Bu öncelikle Avşarların onuru ve şerefidir. Bu aynı zamanda CHP’nin demokrasiye ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Şimdi Avşarlık bitti, bundan sonra Türkiye’de yaşayan herkesin sorunlarını çözmek, Yaşanabilir Türkiye kurmak için mücadele edecek” diye konuştu.

Dadaloğlu Derneği’nin kendi evi olduğunu belirten CHP Milletvekili Adayı Çetin Arık da yaptığı konuşmasında, öğrencilik yıllarından itibaren bölge halkının sorunlarını çözmek için gayret gösterdiği, her zaman mazlumun yanında olduğunu belirterek, “Nasıl bir hekim gördüyseniz, öyle bir vekil göreceksiniz, sloganıyla yola çıktık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gece gündüz yine sizin yanınızda olacağım. Benim evim sizin evinizdir. Olacak her işin sonuna kadar takipçisi olacağım. Sizi asla ve asla yanıltmayacağım. Bana verdiğiniz her oyu helal ettirmek için kanımın son damlasına kadar çalışacağım. Din, dil, ırk farkı gözetmeksizin her zaman mazlumun yanında olacağım. Hiçbir şekilde el kaldırıp, indiren bir milletvekili olmayacağım” dedi.


"BAŞKANLIK İSTEMİYORUZ"

Dadaloğlu Derneği kurucu Başkanı İmdat Şimşek de konuşmasında Kayseri’nin ilçelerinde yaşanan göçün Avşarların ağırlıklı olarak yaşadığı Tomarza, Pınarbaşı ve Sarız’da daha da ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çekti. Büyükşehir Yasası’nın bu göçü önlemeye yetip yetmeyeceğinin bilinmediğini belirten Şimşek, bölge için yatırımlar yapılması, teşvik kapsamına alınması gerektiğini söyledi. CHP’nin ekonomik programından övgü ile söz eden Şimşek, bu programının geniş kitlelere anlatılması gerektiğini ifade etti. Başkanlık sistemine karşı olduklarının altını çizen Şimşek, AKP iktidarı dönemindeki torba yasaları eleştirerek, Torba yasa uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi