Partisinin Kayseri İl Başkanlığı binasının açılışına katılan Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, PKK’ya silah bırakma çağrısını, hükümetin seçim oyunu olarak değerlendirdi.

Parti binası önünde toplanan gruba seslenen DGP Genel Başkanı İdris Bal, haksızlığın karşısında duran bir parti olarak seçime gireceklerini söyledi. Kayseri il başkanlığının hayırlı olmasını dileyen Bal, PKK’ya silah bırakma çağrısı konusunda şunları söyledi:

"Bu Ak Parti’nin bir manevrasıdır. Bu işi bilenlerin, insanlarımızın anladığı şudur; Bölücülük biter, ırkçılık biter, silahlar iner, bayrak indirilmez, mahkemeler kapatılır, vergi toplanmaz, eş kaymakam atanmaz, eş vali atanmaz, devlete, birliğe, bütünlüğe yönelik her türlü faaliyet sona erdirilir. Bunlar erdirildi mi? Erdirilmedi. Bunlar tam hızla gidiyor. Aslında bütünleşme, entegrasyon değil, çözülme ve bölünme süreci çok hızlı bir şekilde gittiği gibi kurumsallaşıyor ve örgüt Kuzey Suriye’de devlet kurdu. Örgüt, şuan bazı illerde fiili devlet rolünü oynuyor. Bölgeden gelen insanlarla konuştuğumuzda, 'Bizde iki tür mahkeme var' diyorlar. Biri devletin, diğeri de örgütün. Dolayısıyla, ben çözümden şunu anlıyorum; Gerçek paralel yapı, mahkemelerini kapattığı gün, vergi toplamaktan vazgeçtiği gün çözüm olacaktır. Eğer öyle olursa, bu çözümü hep beraber destekleyelim. Şuan da, AK Parti ile PKK tarafı beraber hareket ediyorlar. Örgüt, silahla elde edemeyeceği gücü, çözüm süreci adı verilen süreç sayesinde elde etti."



Editör: Haber Merkezi