CHP’den ayrılarak parti kuran Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Develi ilçe başkanlığı binasını açmak ve esnaf ziyaretlerinde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Özel bir otelde basın toplantısı da düzenleyen İnce, iktidara ve muhalefet partilerine yüklendi. Millet ittifakının savunduğu güçlendirilmiş parlementer sistemiden önce siyasi partiler yayasının konuşulması gerektiğini vurgulayan İnce, “Siyasi partiler yasasını hiç konuşmuyoruz. Herkes demokrat, kime sorsan demokrat. Gerçekten demokrasi istiyorlarsa siyasi parti kanununda genel başkan diktatörlüğüne son vermek lazım. Partilerde genel başkanı üyeler seçsin, partilerde cumhurbaşkanını (adayını) üyeler belirlesin. Gelin bu hükümleri siyasi partiler kanununa koyalım. Gerçekten demokrat mısınız görelim. Bunları yapmıyorsanız siz çakma demokratsınız. Kendi partinizde demokrasi olmadan Türkiye’ye demokrasi dağıtamazsınız. Türkiye özgürleşmek istiyorsa, Türkiye demokratikleşmek istiyorsa buna başvuracağı yer güçlendirilmiş parlamenter sistem değildir. Buna başvuracağı yer siyasi partiler kanunudur. Siyasi Partiler Kanunu’nu değiştirmeden, buna öncülük etmeden masal anlatıyorlar. Daha tüzüğünüzü değiştirmemişsiniz. Ne konuşuyorsunuz? Numaradan gösteriş yapıyorsunuz. Gerçekten demokrat olmak istiyorlarsa, bizim üç milletvekilimiz var. Biz oradayız, oy veririz. Birincisi demokratikleşmeye davet ediyorum. İkincisi, bu okluk ve kriz ortamında el kesesinden siyaset yapmayın. Fakir fukaranın vergileriyle sokakta gezip, bayrak asıp, siyaset yapmayın. Üyelerinizden aidat toplayıp siyaset yapın. 2 katrilyon lira hazine parasıyla meydanlarda fink atmayın” diye konuştu.

“SİYASİ PARTİLERİ TASARRUFA DAVET EDİYORUZ”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kayseri’den partisinin başlattığı kampanyayı da açıkladı. Siyasi partilerin hazine yardımı almaması gerektiğini vurgulayan İnce, “Memleket Partisi olarak bir kampanya başlatıyoruz. Kampanyamız şu; AK Parti, CHP, MHP, HDP, İYİ Parti 645 milyon lira hazine yardımı alıyor. 2022 yılında seçim olursa, toplam alacakları para 1,9 milyar TL. Değerli arkadaşlarım yani, 2 milyon üniversite öğrencisine 1000’er lira para veriyoruz. Yani 2 milyon öğrenciyi toptan aldığımız zaman 2 milyon yoksul öğrencinin tablet, bilgisayar sorunu kalmaz. Memleket Partisi olarak Pazartesi günü genel başkan vekilimiz Gaye Usluer imzaya açacak siyasi partilere. Şimdi bu kampanaya katılıyorum. Bu yoksulluk ortamında her üç gençten biri işsizken, dolar ekolü rekorunu kırarken, fabrikalar kapanırken, raflar boşalırken, millet ayçiçeği yağı alamazken bu kadar hazineden para alıp sokaklara bayrak asmak doğru değil. Biz kampanyamızı açıyoruz, pazartesi gününden itibaren de imzaya açıyoruz. Hangi siyasi partiler buna katılacak? Siyasi partiler 2022 yılında hazinelerini almasınlar, bu ortamda üniversite öğrencilerine 2 milyon tablet alalım. Hem çevre kirliliği olmaz, gönüllülerle yaparız bu kampanyayı. Hem Hazineye yük olmayız hem de gençlerimiz tabletlerine kavuşur. Memleket Partisi olarak Türkiye’yi tasarrufa davet ediyoruz. Siyasi partileri tasarrufa davet ediyoruz. Hazineye yük olmamayı davet ediyoruz. Bakalım kim imzalayacak. Ocak sonuna kadar imzaları bekleriz, sonra bir basın toplantısıyla milletimize anlatırız. Kampanyamız Memleket Partisi’nin kampanyası. Partilere tasarruf kampanyası. Almayın bu sefer fakir fukaranın parasını, üyelerinizden toplayın. Bak biz üyelerimizden toplayarak siyaset yapıyoruz. Siz devletin parasıyla sokaklara afiş asmayın. Bu yoksulluk ortamında bu kriz ortamında cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik daralmışlık ortamında fakir fukuranın parasına göz dikmeyin., almayın bir metlik gösterin, dürüstlük gösterin, insanlık gösterin. Memleket Partisi’nin bu kampanyasını Kayseri’den açıyoruz arkadaşlar. Bakalım bize kimler destek verecek. Bunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

“ÜRETMEYEN, İTHAL EDEN BİR TÜRKİYE VAR ARTIK”

Türkiye’nin uygarlık rotasından çıkmak üzere olduğunu iddia eden İnce, devlete, TÜİK'e, Merkez Bankası'na yargıya güvenin kalmadığını söyledi. Ekonomik sıkıntıların can yaktığını anlatan İnce, “Nereye gitsem herkes ekonomiyi, geçim sıkıntısını, hayat pahalılığını konuşuyor. Üretmeyen, ithal eden bir Türkiye var artık. Bu gerçekçi bir politika değildir. Yeniden üreten bir Türkiye yapmalıyız. Dış borç tavan yapmış, tepeden tırnağa borçluyuz. En büyük problem geleceği öngörememek oldu. İş adamının elinde para olsa da geleceğe dair yatırım yapmak istemiyor. Rekabet terk edilmiş, şeffaflık yok edilmiş; keyfilik ve yandaşlık gelmiş. Yanlış tarım politikalarıyla insanlarımızı besleyemeyecek duruma gelmişiz. Türkiye benim çocukluğumda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Bugün ne yazık ki kuru fasulyesini, pirincini, etini dışarıdan alan bir ülke konumuna geldi. Çalarken aynı gemide değiliz de, batarken aynı gemideyiz.” Diye konuştu.

“ÜLKEYİ BU DURUMA GETİRENLER, ÜLKEYİ BU DURUMDAN KURTARAMAZ”

Kutuplaşmış bir Türkiye olduğunu belirten İnce, “Tahammülsüz bir ülke olduk. Trafikte bile bunu anlıyorsunuz. Ülkeyi bu duruma getirenler, ülkeyi bu durumdan kurtaramaz. 20 yıllık iktidar karşısında umut olamayan bu muhalefet de çözüm üretemez. Biz Memleket Partisi olarak, üçüncü bir seçenek olarak milletimizin dertlerine derman olacağız, yaraları biz saracağız, örselenen cumhuriyet değerlerini yeniden tesis edeceğiz. Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmak için hukuk, demokrasi ve temel hak ve özgürlükleri, üretim ve paylaşımı, barış ve güvenlik odaklı bir dış politika ile en değerli varlığımız olan çocuklarımız için nitelikli bir eğitim olmak üzere beş ayak öngörüyoruz” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi