Cumhuriyet Halk Partisi ile İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek arasındaki gerginlik hat safhaya çıktı. Başkan İlmek’e bir cevapta CHP Kayseri İncesu İlçe Başkanı Ahmet Efe’den geldi. Efe yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ 26/05/2021 tarihinde yazılı basında “İlmek’ten CHP İl Başkanına Cevap” şeklinde yapılan haberde İncesu Belediye Başkanı sıfatlı, seçim öncesinde Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı olmasına rağmen aday gösterilmemesi sonucu İyi Parti’den seçime girerek Belediye Başkanı seçilmesinin akabinde oluk oluk hizmet yağacağını söyleyerek ve oy veren seçmenin iradesini hiçe sayarak AKP’ye geçen Beyefendinin gerek Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal kimliği gerek Cumhuriyet Halk Partililer ve gerekse Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Sayın Ümit Özer’i hedef alan yakışıksız itham ve beyanlarını kınıyor ve aynen kendisine iade ediyoruz.

İl Başkanımızı kendi derdini anlatmaktan aciz olarak nitelendiren Beyefendi’nin öncelikle kendisini İncesu halkına anlatmasını tavsiye ediyoruz. Öyle ki İncesu halkı merakla parti değiştirmesi sonrası yağacak hizmetleri beklemektedir. Toplumun ortak sorunlarından bahseden Beyefendi kendisi aylardır ilçenin bir yoluna asfalt dökmekten aciz bir durumda olup, vatandaşlarımıza toz, toprak ve çamur içerisinde bir kış geçirtmiştir. Sayın Beyefendi seçimden bu yana ilimizde bulunan tüm Ziraat Odalarına her yıl gönderilen iş makinelerinin takibini neden yapmamış ve bu iş makineleri neden İncesu Ziraat Odasına gönderildiğinde harekete geçmiştir? Bunun izahını vermek durumundadır. Bir dönem Beyefendi’nin de kılavuzu olan İncesu Ziraat Odası Başkanı yalan mı söylemektedir? Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamış olduğu, Beyefendinin de reddettiği ancak bir gerçeklik olan çifte standartlı yaklaşımını İl Başkanımız gündeme taşımıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partilileri “kılavuzla iş gören, siyasi gaye güden muhterislerin tetikçisi, PKK ve HDP’nin uzantısı, PKK ve HDP ile kol kola yürüyenler” olarak tanımlamak kimsenin haddi değildir. Millet ittifakından meclis üyesi olarak seçilen ve Beyefendi’nin PKK ile irtibatlandırdığı Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Nazım Yakut ile aynı toplantılara katıldığını da belirtmek isteriz. Beyefendi hatırlarsa bahsettiği kılavuz bir zamanlar kendisine de kılavuzluk yapmıştır. Bizim siyasi düsturumuzda kılavuzluk olmadığı gibi ahde vefa da çok önemli bir yer tutmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğini, İl Başkanı’nı, İlçe Başkanı’nı veya bir üyesini PKK gibi terör örgütleri ile bağlantılı gibi göstermek veya yan yana getirmek, Millet İttifakı bileşenlerinden İyi Parti’yi FETÖ ile irtibatlandırarak köylerde oy devşirmek Beyefendi’nin eskiden kalan alışkanlıkları olsa gerek.

Milli ve manevi gelenekten geldiğini, Türk Milletinin menfaatlerini hesaplayan AKP ve Cumhur ittifakı içinde ve olması gerektiği yerde olduğunu belirten Beyefendi’ye mutluluklar diliyoruz. Ancak bilmesini isteriz ki milli değerlerin kökü Kuvay-i Milliye’nin ruhunu taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi olduğu gibi Türk Milletinin menfaatlerini her dönemde savunmuş ve halen de savunan yine Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi tüm örgütleri ile ayakta ve örgütlerinin de birbirlerinden haberi vardır. Siyasi çürümüşlüğü ülkemiz bu dönemde Brezilya dizileri gibi Beyefendi’nin kendisinin mutlu, mesut, bahtiyar olduğu partisi iktidarında görmektedir. Siyasi çürümüşlüğü zihinlerinde taşıyanlar olarak tarif ettiği Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk genel ve yerel seçimlerde kimin çürüdüğü ve eridiği hatta kokuştuğunun takdirini halkımızın yapacağına eminiz. Beyefendi daha birkaç gün önce İlçe Başkanlığımızı ziyaret ettiğinde tarafımızca gerekli misafirperverlik gösterilmesine rağmen “toplumun gerilmemesi adına çalıyı dolaşmaktan da imtina etmeyeceğiz” diye yapmış olduğu hakaretlerini de kendisine iade ediyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi