Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Çetin Arık, inşaat işçisi Özkan Karakaya’nın ölümünün ardından Karakaya ailesine başsağlığı diledi. Her şeyi para olarak gören zihniyetin insan hayatını hiçe saydığını belirten Arık, CHP’nin önce insan diyen bir parti olduğunu ve CHP iktidarında iş cinayetlerinin son bulacağını belirtti. 



Çalıştığı inşaatın dördüncü katından düşerek hayatını kaybeden 24 yaşındaki Özkan Karakaya dikkatleri bir kez daha iş kazalarına çekti. Karakaya’nın ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayımlayan CHP Kayseri Milletvekili adayı Çetin Arık, Özkan Karakaya’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diledi.

Açıklamasında her şeyi para olarak gören AKP zihniyetinin, iş kazalarını önlemek için hiçbir girişimde bulunmadığına dikkat çeken Arık, Türkiye’de iş kazalarının değil, iş cinayetlerinin yaşandığını vurguladı. CHP’nin önce insan diyen bir parti olduğunu ifade eden Arık, CHP iktidarında insan hayatının korunması için gerekli adımların atılacağını söyledi. CHP iktidarında iş cinayetlerinin son bulacağını ifade eden Arık, “İş kazalarında ölümü kader olarak algılayan anlayışa son vereceğiz. Bizim dininiz tevekkül dinidir. Para hırsıyla, insan hayatını hiçe sayanlar iş cinayetlerinin ardından kader diyerek, güzel dinimiz ile çirkin zihniyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. İş cinayetlerine neden olan çalışma koşullarını değiştireceğiz. Tersaneler, madenler ve inşaatlar başta olmak üzere, iş yerlerini ölüm tuzağı olmaktan çıkaracağız” diye konuştu.

CHP iktidarında gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılacağını ifade eden Arık, İşçi sağlığı ve işçi güvenliğine dair mevzuatı ilgili tarafların katılımıyla uluslararası ölçütlere ve ILO normlarına uygun olarak yeniden düzenleyeceğiz. İşçilerin öznesi olduğu yeni bir işçi sağlığı ve iş güvenliği modelini hayata geçireceğiz” dedi.


"İNSAN ONURUNA YAKIŞAN BİR ÇALIŞMA HAYATI"

İşçi sağlığının yanı sıra işçilerin çalışma koşulları ve işçi hakları konusunda düzenlemeler yapacaklarını ifade eden Arık, modern kölelik anlamına gelen taşeronluğun CHP iktidarında son bulacağını hatırlattı. Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için kamu kurumlarından başlayarak etkili bir eylem planı uygulayacağız. Kamuda taşeron işçiliğine, alt-işveren ve madenlerdeki ölümlerle Türkiye’nin gündemine gelen rödovans uygulamasına, özel kesime de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kurum ve kuruluş kanunlarına dayanılarak yaşama geçirilen her türlü geçici ve güvencesiz istihdam biçimlerine, 4/B kapsamında düzenlenen sözleşmeli personel ve 4/C kapsamında düzenlenen geçici personel uygulamalarına son vereceğiz. Bu kapsamdaki kamu personelini memur ve işçi kadrolarına geçireceğiz. Kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdamından dolayı özlük haklarında yaşamış oldukları kayıpları telafi edeceğiz.”
Editör: Haber Merkezi