İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanlığı, bugün basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Kâzım Yücel, İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık, İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yeğen ve İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Bürüngüz katıldı. Partinin genel başkanı Meral Akşener’e yapılan nezaket dışı söylemleri şiddetle kınayarak söze başlayan Mustafa Işık: "İleride ülkeyi çok daha sıkıntılı günler beklemektedir, bunun çıkış yolu da seçimdir" diye konuştu.

İmar planlarında son zamanlarda sıkça değişikliğe gidildiğini dile getiren Işık: “Büyükşehir ve İlçe Meclis gündemlerinin %90’ını imar planlarındaki değişikliklerin işgal etmektedir" dedi. Işık, “Kendi eserleri olan bu imar planlarına sadık kalmayanlar, bu planları adeta yap-boz tahtasına çevirmişlerdir. Bu değişiklik ihtiyaçları nereden kaynaklanmaktadır? Ya şehrin anayasası olan imar planları gelişigüzel hazırlanmıştır; ya da birtakım karanlık kişi, kurum, ithal vakıf ve derneklere kaynak aktarma amacı güdülmektedir” diye konuştu. Kamu yararına kurulan okul, sağlık ocağı, cami, yeşil alan vb. mekânların 'hepsinin paraya çevrilebilecek bir metaya dönüştürüldüğünü' ileri süren Işık: “Maalesef vaziyet o kadar kötüdür ki eğer kanunda en ufak bir açık bulsalar hemen bu açığı değerlendirmek istemektedirler. Bu gidişle ellerinden gelse camileri ve yeşil alanları da özel mülkiyete konu edinmek niyetindedirler” dedi.

MAHALLEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN KÖYLER

Işık, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile ilçelere bağlı birer mahalleye dönüştürülen köyler konusuna da değinerek, 'bu köylerin yeterli hizmet alamayıp durumlarının daha da kötüleştiğini' dile getirdi. Işık: “2014’ten 2019 yılına kadar yapılan uygulamalarda; mahalle olan köylerin, yeterli hizmet alamadıkları gibi mevcut durumlarının daha da kötüleştiği görülmektedir. TBMM 16 Ekim 2019 tarihinde bu konunun aciliyetine istinaden torba yasaya eklenen maddeler ile geri kalmış mahallelerin lehine önemli muafiyetler ve indirimler getirmiş, uygulama yetkisini de ilçe belediyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesine vermiştir. Hal böyle iken belediyeler kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın lehine olan bu kanunu uygulamaktan imtina etmişler ve hemen akabinde çıkartılan yönetmelikle uygulama tarihini bütçe yılının başlangıcına bağlamışlardır. Bu durumda, acil olarak çıkartılan Kanunun uygulaması en erken 2022 yılında olabilecektir, tabi o da olursa” ifadelerini kullandı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi