MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, gazeteci Barış Terkoğlu'nun bugün Cumhuriyet gazetesinde yazdığı "MHP, Soros’un partisi değildir" yazısına tepki gösterdi. Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gazeteci Barış Terkoğlu ile Cumhuriyet gazetesi ve OdaTV internet sitesine sert ithamlarda bulundu. Özdemir, "Cumhuriyet gazetesi ve Oda TV’nin müşterek bir zamanlamayla Sayın Genel Başkanımızın Salı günkü grup toplantımızda yaptığı açıklamaları üzerinden partimizi akıllarınca hedef almaları beyhude, boş ve beleş bir uğraş" ifadelerini kullandı.

"ARAŞTIRMACI ROLLERİNE BÜRÜNENLER 'GÖREVLİ' ŞAHISLARDIR"

Özdemir, paylaşımında tutukluluk hali devam eden ve Gezi Parkı Olayları ile ilişkilendirilen Osman Kavala ile ilgili "Birileri Osman Kavala için adeta kendilerini paralıyor. Kendisini sol kimlik arkasına gizleyip, araştırmacı rollerine bürünüp, seçmece arşivcilik payesi peşinde koşanlar hakikat aynası karşısında; dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin milli birlik, dirlik ve toplumsal huzurun karşısındaki “görevli” şahıslardır" ifadelerine yer verdi.

"ÖLÇÜLERİ BOZUKTUR"

Özdemir, paylaşımında hedef aldığı basın mensuplarına 'ölçüleri bozuk' diyerek şöyle devam etti: "Ardıcın közünün olmadığı gibi bunların da MHP’nin duruş ve tavırlarını anlayıp, söyleyebilecek sözleri yoktur. Çünkü ölçüleri bozuktur. Varsa yoksa yalan, iftira, hasetlik, fitne, fesat… Hayır ve güzel ahlak namına zillet cenahından görebildiğiniz bir şey ne yazık ki olmaz." Özdemir, partinin Gezi Parkı Olayları ile ilgili herhangi bir bağlantısının olmadığını ileri sürerek "MHP, Gezi olarak isimlendirilen ve 2013 yılında yaşanan eylemlerin içinde, dışında yahut yanında ve yöresinde değildi! Kaldı ki Sayın Genel Başkanımız, bu eylemlere katılmak isteyen varsa önce partiden istifa edip öyle gitmelerini açık bir biçimde ifade buyurmuşlardır" ifadelerini kullandı.

Özdemir, MHP'nin sokaklarda işinin olmadığını belirterek "Durum böyleyken bir yandan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, öbür yandan Oda TV isimli operasyon çocukları akıllarınca MHP’nin, Gezi Parkı Eylemleri olarak isimlendirilen meseledeki tutumumuzla, bugünkü tutumumuzun çeliştiğini iddia etmişler ama halt etmişler. İşte bu çırpınışlar, ne kadar doğru bir yerde durduğumuzu göstermiştir. Hiçbir MHP’li ve Ülkücünün sokaklarda işi yoktur, vandallıkla asla yan yana gelmemiştir, gelmez de.

Buna rağmen aksini iddia eden kaos uşaklarının sinsi maksatlarını da her daim yırtar atarız. Türkiye’nin toplumsal huzurunu baltalamak için her yönden saldırıya geçen çevreler bilsin ki, partimizle ilgili çabaları boşunadır. Kuş kadar dahi aklı olmayanların, MHP’nin duruşunu, ölçüsünü, ilke ve mücadelesini anlamak bir yana sorgulamaya ne çapları ne durumları yetmez" ifadeleriyle paylaşımını noktaladı.

Editör: Haber Merkezi