AKP Kayseri İl Başkanlığı, 7 Haziran 2015'de yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili adaylarını belirlemek için Kayseri'de faaliyet gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluşları'nın başkan ve üst düzey yöneticilerinin içinde bulunduğu 1413 kişiden oluşan bir liste hazırlayarak, bu liste üzerinden temayül yoklaması yaptı.  Sivaslılar Federasyonu'na bağlı çeşitli derneklerde görev yapan yaklaşık 400 Sivaslı ismin söz konusu temayülde,  Ak Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı İsmail Tamer'in lehine oy kullandığı, Tamer'in de söz konusu listede manipülasyon yaparak bu temayülden ön sıralarda çıkmayı hedeflediği iddia edildi.  Söz konusu listede Sivaslılar'ın yoğunluğu diğer aday adayları tarafından tepki toplanken,  Kayseri merkezli faaliyet gösteren çok sayıdaki büyük Sivil Toplum Kuruluşu'nun ise bu listede en az 5 en fazla 10 kişi ile temsil edilmesi dikkat çekti.
                AKP Kayseri İl Başkanlığı, 7 Haziran 2015'de yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili adaylarını belirlemek için Kayseri'de faaliyet gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluşları'nın başkan ve üst düzey yöneticilerinin içinde bulunduğu 1413 kişiden oluşan bir liste hazırlayarak, bu liste üzerinden temayül yoklaması yaptı.

9 ADAY ADAYI İÇİN OY KULLANDILAR
                Dün parti binasında gerçekleştirilen temayül yoklamasında, dernek ve vakıflar ile meslek kuruluşlarının yöneticileri, milletvekili adayı olarak görmek istedikleri 9 kişi için oy kullandı.
İSMAİL TAMER'İN TEMAYÜL MANİPÜLASYONU
                Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Başhekimlik görevinden siyasete girmek üzere istifa ettiği günden beri, Kayseri'deki Sivaslılar Federasyonu'na bağlı dernekleri adeta arka bahçesi gibi kullanan Ak Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı İsmail Tamer'in de söz konusu listede manipülasyon yaparak bu temayülden ön sıralarda çıkmayı hedeflediği iddia edildi.
TEMAYÜL LİSTESİNDE SİVAS'LI YOĞUNLUĞU DİKKAT ÇEKTİ
                Kayseri Yerel Haber'in ele geçirdiği ve başlığında "25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI(STK) TEMAYUL YOKLAMASI HAZİRUN LİSTESİ" ibaresini taşıyan 1413 kişilik listeye bakıldığında ise, Sivaslılar Federasyonu'na bağlı derneklerin yoğunluğu dikkat çekti.

YAKLAŞIK 400 ADET SİVASLI VAR
                Listenin sonlarına doğru 1058'den Sivas Gazi Bey Köyü Derneği ile başlayan listedeki, çeşitli dernekler adına kayıtlı yaklaşık 400 adet ismin, AKP Kayseri Milletvekili Aday Adayı İsmail Tamer tarafından listeye sokulduğu ve kendisine oy kullandırıldığı iddia edildi.
DİĞER STK'LAR EN FAZLA 10 OY KULLANDI
Söz konusu listedeki yaklaşık 400 adet Sivaslı'nın yoğunluğu partililer arasında tepki çekenken, Kayseri merkezli faaliyet gösteren çok sayıdaki büyük Sivil Toplum Kuruluşları ise  en az 5 en fazla 10 kişi ile temsil edildi.  
LİSTEDEKİ 5 KÖKLÜ KURULUŞ'UN TAMAMI  BİLE 1 SİVASLILAR DERNEĞİ ETMEDİ
Sırf Sivaslılar Derneği adı altında yaklaşık 40 kişi temayülde oy kullanırken, KAYSO, MÜSİAD, MAZLUMDER, İlim Yayma Cemiyeti ve TÜMSİAD gibi köklü kuruluşların tamamının listedeki temsilci oranları bile bu rakama erişemedi.  

TAMER'İN İSMİ LİSTENİN BAŞINDA
                Diğer yandan listedeki Sivaslılar Derneği'ne ayrılan bölmenin başında ise Ak Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı İsmail Tamer'in isminin yer alması, dikkat çekerken kendisinin de temayülde oy kullanıp kullanmadığı merak uyandırdı.
1413 KİŞİ ARASINDA, CHP- MHP VE DİĞER PARTİLERE MENSUP ÇOK SAYIDA KİŞİ VAR
AKP'nin yaptığı temayüle katılıp AKP'li aday adaylarına oy veren 1413 kişi arasında, CHP, MHP ve diğer siyasi partilere gönül çok sayıda kişinin olduğu da öne sürüldü.
BÖYLE BİR TEMAYÜL NE KADAR SAĞLIKLI?
Hal böyle olunca, AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'in neden böyle bir yöntem izlediği ve yapılan temayül yoklamasının sağlıklı olup olmayacağı merak konusu oldu?
"TOKİ KAYITLARI AKP'YE ÜYE YAPILDI" İDDİASI
Diğer yandan İsmail Tamer'in Sivaslılar adına vatandaştan TOKİ kayıtları toplanırken elde edilen üye listesini  AKP'ye üye kanalize ettirerek, mevcut  AKP İl Başkanı  Hüseyin Cahit Özden dahil diğer ilçe başkanının da yargılanıp ceza almasına neden olduğu iddia edildi.
İŞTE LİSTEDEKİ SİVAS YOĞUNLUĞUNUN BİR BÖLÜMÜ:







HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi