11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma günü saat 11.00'de İstanbul'dan eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Kayseri Erkilet havalanına gelecek. Buradan kent merkezine konvoyla hareket edecek olan Gül, cuma namazını kent merkezindeki Selçuklu dönemine ait tarihi Hunat Hatun camisinde kıldıktan sonra, çarşıda esnafları ziyaret edecek. 11. Cumhurbaşkanı daha sonra Melikgazi ilçesi Kergah bağları semtindeki sayfiye evinde kalan annesi Adeviye, babası Ahmet Hamdi'nin elini öperek,geceyi yakınlarıyla birlikte geçirecek. Abdullah Gül, cumartesi günü, Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı Sukaypark Adasında düzenlenen 500'e yakın sivil toplum örgütü ve medya mensuplarının katılacağı kahvaltıda hazır bulunacak. Gül,daha sonra özel ziyaretlerde bulunduktan sonra pazar günü Kayseri'den ayrılacak.

Gül'ün kayseri'ye gelişi nedeniyle Cumhariyet meydana Türk bayraklarıyla donatılırken, tarihi kaleye büyükçe bir Türk bayrağı, Atatürk ve Abdullah Gül posteri asıldı. Kent merkezindeki bilbordlara ise " 11. Cumhurbaşkanımız Hoşgeldiniz- Mehmet Özhaseki/ Büyükşehir belediye Başkanı " afişleri yapıştırıldı. Siyasi yaşantısına Kayseri’den atılan, sırasıyla milletvekilliği,dışişleri bakanlığı, başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerini yerine getiren Abdullah Gül’ün, görevi bıraktıktan sonra doğduğu ve büyüdüğü kente yapacağı il ziyarete, hemşehrilerinin de ilgi gösterdiği, Gül’ü Türk zbayrakları ve güller atarak karşılayacakları ifade edildi..

GÜL VE EŞİNİN İNTERNET SİTESİ

Öte yandan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devrettikten sonra , görevi süresindeki cumhurbaşkanlığı sitesininin bir benzerini " www.abdullahgül.gen tr adıyla kurup, sitenin altına ise " Bu site Sayın Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün şahsi internet sitesidir"yazdı.
Editör: Haber Merkezi