İyi Parti heyete, Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan kafe işletmecilerinin dertlerini dinledi. Heyette İyi Parti Talas İlçe Başkanı Faik Demir, Talas Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Özaşır ve Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel ve parti teşkilatı mensupları yer aldı.

BİZLERİN KALBİNİ 16 AYDIR KIRIYORLAR

İyi Partililere dertlerini anlatan kafe işletmecileri ,"Bizler 16 aydır kapalıyız. Açılalı 3 gün oldu, gelenimiz gidenimiz müşterimiz malesef yok. Yalnız yetkililer sürekli kontrole gelip uyarılar yapıyorlar. Haklılar tabi gelsinler kontroller yapsın ama bizleri incitmeden bu uyarıları yapsınlar. Bizler 16 aylık süreci çok zor atlattık. Destek anlamında başvurularımızı yapıyoruz ama kriterleri karşılayamıyormuşuz. Maddi yada manevi olarak bizlerin kalbi 16 aydır kırılmaktadır."dediler.

GÖZÜMÜZÜ KORKUTUP SESİMİZİ KESİYORLAR

Yine kafe işletmecileri, "16 aydır bir ailenin ihtiyacı ne kadardır hesabını sizler yapın. 1000 TL yada 3000 TL destekle olmaz onu da kriterlere uygun değilmişiz alamıyoruz. Yeter artık biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz, üvey evlat mıyız bizler? Derdimizi kimse sormuyor sesimizi kimse duymuyor zamanı gelince bizden kendi seslerini duymamızı istiyorlar. Seçim zamanının haricinde kapımızı çalmıyorlar. Bizler emekçi insanlarız. 16 aydır neler çektik. Bizler günah keçisi olduk. Yüzde 40'a tekabül eden bir hizmet sektörü var. Devletimiz bizleri görmüyor yada görmek istemiyor. Kayseri'de belediyelerimizin hiç mi güçleri yok bizlerin en azından giderlerimiz konusunda destek veremezler mi? Elektrik su gibi giderlerimizi almasalar ne olur sanki? Bizlerin sesini duymadılar. Pankartlar astık pankartları sökün diye baskı yaptılar. Gözümüzü korkutup sesimizi kesiyorlar. Bizim amacımız parti falan değil sesimizi duysunlar başka bir şey istemiyoruz. Ama 16 aydır da sesimi duymadılar." dediler.

KAFECİLER ÇAREYİ İYİ PARTİ'DE ARADILAR

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan İyi Parti Talas İlçe Başkanı Faik Demir, ''Ben dertlerini anlatan bu arkadaşlarımızla aynı sektörde faaliyet gösteriyorum. Hepimiz aynı gemide değiliz aynı kayıkta da değiliz. Yüzmeyi bilen kendisini kurtaracak. Bura da herkes insan çalıştırıyor. Yasak olduğu için belki işçi çıkartamıyor iş yeri sahipler ama bu iş böyle giderse %40-50 gibi bir kısmı işinden olacak, bu durumunda ayrı bir maliyeti olacak.'' dedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, ''Devletimizin 16 ay boyunca vermiş olduğu destek böyle işletmelerimiz için komik rakamlar. İşletmeler açıldı ama müşteri yok ama hayat devam ediyor, işletmeciler ayakta kalmak zorunda. Daha somut yada gerçekçi destekler verilmeli"şeklinde konuştu.

YAPILACAKLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yücel, "Talas İlçe Başkanımız ile birlikte, dertlerini dinlemek, çözüm konusunda neler yapabilir konusunda görüşmek üzere kafe işletmecisi arkadaşlarımızla bir araya geldik. Tüm notlarımızı aldık, yapılacak her ne varsa takipçisi olacağız, sadece dinlemekle bu işin olmayacağını da biliyoruz. Siyaset seçim dönemi yapılır biz dert dinlemeye sorunlarınızı dinleye çözüm konusunda ne yapabiliriz bunun derdinde olacağız.'' dedi.

Editör: Haber Merkezi