İYİ Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin, Kayseri'de ve Türkiye'de partilerine bakış açısını anlattı. Başkan Tekin, kentteki yapılanmalarına ilişkin, "İYİ Parti, Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde 200 kişilik kurucular kurulu listesiyle kuruldu. Kuruluş aşamasında teşkilatların yapılanmasına başlandı. Genel Başkan Yardımcımızın talimatıyla İYİ Parti'nin İl Başkanı olarak atandık ve mazbatamızı aldık. Şu anda kuruluş aşaması dönemindeyiz. Kayseri'nin 16 ilçesi ve merkez il olmak üzere teşkilatlarımızı kurmak üzere çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. Tekin, Kayseri'de yönetim kadrosunun belli olup olmadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Kafamızda şekillendi. Yönetime tahminimizin çok çok üzerinde bir ilgi var. Mutlaka İYİ Parti'nin kadrosu da iyi yetişmiş insanlardan olsun, belli bir birikime sahip olsun gibi ön elemeden geçirdikten sonra müracaat eden arkadaşlarımızdan, kendi seçtiklerimizden iyi bir yönetim kadrosu oluşturmaya çalışıyoruz."

'İLK SEÇİMLERDE KAYSERİ'DE BİRİNCİ PARTİ OLACAK'

İl Başkanı Hüseyin Tekin, partilerine yoğun ilgi olduğunu kaydederek, "İYİ Parti'nin ilk seçimlerde Kayseri'de birinci sıraya oturacağına inanıyorum. O derece bize yoğun ilgi var. Hatta bizim atanmamızla beraber bizi arayanlar, bize teveccüh, partimize teveccüh inanılmaz boyutlarda. Sanki bir beklentinin gelmesi gibi bir şey oldu. Halkımız demokrasiye, demokratik parlamenter sisteme, hukukun üstünlüğüne inanacak, Atatürk ilke ve inkılaplarına inanacak ve bunu uygulayacak bir parti beklentisi içerisindeymiş. Ve bunu halk İYİ Parti'de gördü. İYİ Parti kadrolarında görev almak için gelenlere baktıkça biz daha Kayseri'de ilk yapılacak seçimlerde birinci parti olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

'SAYI 10 BİNİ GEÇTİ'

Partiye Kayseri'den katılımın yoğunluğuyla ilgili soruya ise Başkan Tekin, "Bunu rakamlandırmak mümkün değil. Çok yoğun bir ilgi var. İlk gün bizim atanmamızla birlikte sadece bana ulaşanların sayısı şu anda 10 bini geçti. Bunlar partide görev almak istiyorlar ve taşın altına biz de elimizi koyalım diyorlar" diye yanıt verdi. Partilerinin Türkiye'nin her kesiminden oy almak üzere kurulduğunu söyleyen Tekin, şunları kaydetti: "Biz bir başka parti ismi dillendirerek onun üzerinden ikinci bir kuruluş yapmıyoruz. Bizim partimiz Türkiye'nin her kesiminden, her Türk vatandaşından oy almak üzere kurulmuş bir parti. İnanın her kesimden, hangi bölgeden olursa olsun, Genel Başkanımıza olsun, İYİ Parti'nin kuruluş amaçlarına bakıp da bu partiyi desteklemek üzere olsun, çok ilgi var."

Editör: Haber Merkezi