Mahalle sakinlerinden bir grup, “Biz oy verdiğimiz partiye çok kızgınız ve çok da pişmanız oylarımızı verdiğimize. Sizlerin bizleri seçim yokken gelip ziyaret edip sorunlarımızı dinlemeniz bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.Muhalefet olmanıza rağmen halka hizmet ettiğinizi gerek yerel gerekse ulusal basında görüyoruz. Allah razı olsun bizlerin sorunu bu gün dinlemeye geldiniz, bizler size oy vermedik ama bugüne kadar oy verdiklerimiz değil sizler bizi dinlediniz ve sorunlarımıza çözüm arıyor yanımızda yer alıyorsunuz. Biz siyasetçileri seçimden seçime görmeye alışmıştık. Sizler tam tersini yapıyor seçim yokken halkın ayağına gidip halkı dinliyorsunuz. Bizler sustukça konuşmadıkça itiraz etmedikçe hiç bir sorunumuz çözülmüyor. Bizi sadece seçimde değil her zaman dinleyecek kişilere artık oy vereceğiz.” ifadelerini kullandılar.

HALKIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

İyi Parti Talas İlçe Başkanı Faik Demir, “Bizler Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in izinden onun bizlere gösterdiği yoldan giderek halkımızın her zaman yanında olup sorunlarını bizzat yerinde dinleyip sorunu teşhis ettikten sonra bu konular üzerinde ilgili mercilere iletip çözüm önerilerimizi dile getireceğiz. Muhalefet olmamız hiçbir şeyi değiştirmeyecek daha çok ısrarla sorunların üzerine gidip hiçbir oy kaygısı gözetmeksizin sadece halkımızın hangi konuda sıkıntısı varsa çözüme kavuşturmak çözüm üretmek ve takipçisi olmak bizim en asli görevimiz olacaktır. Dün nasıl ki halkımızın yanındaysak bu günde yanında olacak yarında yanında olacağız.” dedi.

SİZLERİN ADINA MÜCADELE EDECEĞİM

Talas Belediyesi İyi Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Çalıksoy, “Arkadaşlarımız, muhtarımız, azalarımız ve köyümüzün ileri gelenleri bize sorunlarınız hakkında bahsettiler ve bizleri davet ettiler. Sizlerin sorunlarını bizler daha önce sizlerden şikâyet gelmeden öncede Kayseri, Malatya kara yolu üzerinden köyünüze giriş çıkışın yapıldığı kontrolsüz kavşakla ilgili sıkıntıları muhtelif zamanlarda gerek Talas Belediyesi Meclisinde gerekse basın açıklaması yaparak dile getirdik. Bu kavşakta yaralamalı ve ölümcül ciddi kazalar yaşanmaktadır. Biz diyoruz ki burayı standart bir kavşak haline getirilsin sinyalizasyon sistemi yapılsın ve özellikle buradan mahallelerine köylerine gidip gelen sizlerin daha sağlıklı ulaşım sağlansın.” dedi.

VERDİĞİNİZ YETKİYİ DE HALKIMIZA EN İYİ ŞEKİLDE YANSITMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Çalıksoy, “Değerli hemşerilerim, Kepez ve yukarı köylerden şehir merkezine giden Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüslerimiz Kepez kavşağından çıkmayıp daha da ileride olan Ardıç kavşağını dolaşıyor. Yani buranın tehlikeli bir kavşak olduğunu Büyükşehir Belediyesi’nde kabul ediyor. Bu tehlikeli kavşağa sinyalizasyon sistemi ve standart bir kavşak haline getirerek buradan giriş çıkışı tehlikesiz olarak sağlanabilir. Bizlere sizler meclis üyesi olmamız için yetki verdiniz. Verdiğiniz yetkiyi de halkımıza en iyi şekilde yansıtmak için mücadele ediyoruz. Cemilbaba Mezarlığının orada her hangi bir vatandaşların dinleneceği, oturacağı bir yer yer yapmadan indir bindir yaparak bu iş olmaz diyoruz. Bu işin yazı var kışı var, kış memleketiyiz yağmurda karda soğukta vatandaşımızı buradan alıp Cemilbaba Mezarlığının orada bırakmak olmaz. Ben sizlerin bir hemşerisi sizlerden biri olarak sizlerin hakkını her yerde aramaya çalışıyorum bundan sonrada çalışacağım. Bunu oy için bir tercih için değil ben sizlerin içerisinde olan biri olarak sizlerin sorununu çözüme kavuşması için sizlerin adına mücadele edeceğim.” İfadelerine yer verdi.

GELECEĞE UMUTLA BAKMAK İSTİYORUZ

Kalabalık arasında dolaşan Meclis Üyesi Mustafa Özaşır özellikle gençlerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Özaşır’a sorunlarını anlatan gençler özellikle eğitim ve ekonomi üzerine sorunlarını anlattılar. Eğitimlerini tamamladıktan sonra gelecekten pek bir ümitlerinin olmadığını “bu ülke bizim gidecek hiçbir yerimiz yok ama geleceğe de umutla bakmak istiyoruz, adalet istiyoruz ekonomik olarak kaygı yaşamak istemiyoruz.” İfadelerini kullandılar. Konuşma sonrası Kepez mahallesinden ayrılmak için araçlarına yönelen İyi Partilileri gören bir grup mahalle sakini Talas Meclisi İyi Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Çalıksoy’a “Başkanım siz öyle diyorsunuz ama siz mecliste azsınız bunlar yine bildiklerini yaparlar. Siz ne kadar halkın yararına iş yapsanız da bunlar yaptırmaz engellerler biz artık bunlara inanmıyoruz bizlerin vatandaşın yararına bir şey yapmazlar.” dediler.

Editör: Haber Merkezi