Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, çeşitli ziyaretler için Kayseri'ye geldi. 'Memleket Meselesi' isimli toplantıda basın mensuplarına açıklamada bulunan Karaduman, üniversite mezunlarının sorunlarına değindi. Üniversite mezunlarının zor bir süreçten geçtiğini belirten Karaduman, "Türkiye'nin içerisinden geçtiği süreçleri hepimiz görüyoruz. Bu şartlardan da en çok etkilenenlerin gençler olduğunu üzülerek söylüyorum. Üniversiteye giden gençlerimiz mezun olduktan sonra kendilerine verilen diplomanın adeta birer işsizlik sertifikası olarak takdim edildiği bir sürecin içerisindeyiz. Her 10 gençten 7'sinin borçlu, her 10 gençten 8'inin ise farklı ülke vatandaşı olma hayali kurduğu bir Türkiye manzarasıyla karşı karşıya olmak bizim adımıza kabul edilebilir bir durum değildir. Bizim ülkemiz adına bir derdimiz var o da, hiçbir gencin başka bir ülke vatandaşı olma hayali kurmadıkları bir Türkiye'yi kurmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizde üniversiteden mezun olan gençlerin, mezun oldukları bölümlerden iş buldukları bir Türkiye'yi kurmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

'KİMSENİN SİLİVRİ'DE HAVA DURUMUNU KONTROL ETMEK ZORUNDA KALMADIĞI TÜRKİYE'Yİ KURMAK ZORUNDAYIZ'

Gençlerin yurtdışına yerleşmek istediği düşüncelerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Karaduman, "Kimsenin sosyal medyada paylaşım yaparken, Silivri'de hava durumunu kontrol etmek zorunda kalmadığı bir Türkiye'yi hep birlikte kurmak zorundayız. Bunu kim yapacak, emin olun kaçıp gitmek meselenin kolayı ama biz ülkesinden kaçan değil, ülkesindeki mevcut şartları düzeltme ihtiyacı hisseden bir gençlikle beraber bu çalışmaları gerçekleştirmek niyetindeyiz. Biz Saadet Partisi çatısı altında bütün genç arkadaşlarımızla birlikte, kimsenin başka ülke vatandaşı olma hayalini kurmadıkları bir Türkiye'yi hep birlikte kurmak istiyoruz. Bugün Türkiye açısından yaşadığımız şeyler emin olun kader değil. Bunu ise gençlik değiştirecektir. İnancımız sonsuzdur" ifadelerini kullandı.

'GENÇLERİN BU SİSTEMDEN HESABINI SORMALIDIR'

Gençlerin sıkıntılarına değinen Karaduman, "Gençler geleceğini çalan bu sistemden hesabını sormalıdır. Gençlerin geleceğini Saadet Partisi'nden başka düşünen bir tane bile siyasi parti söz konusu bile değildir. Saadet Parti'mizin ekonomiye dair yaklaşımları ortada. Biz istihdam alanlarını açacağız. Arge, inovasyon çalışmalarına ciddi anlamda ağırlık vereceğiz. Özellikle şuan da dünyanın 8'inci kıtası olarak ifade edilen bir alan var. O alana kim hükmederse, dünyaya da o hükmeder. Dolayısıyla bizim dünyada bu denli küresel anlamda etkisiz olmamızın en önemli gerekçelerinden bir tanesi de son derece güçlü bir alt yapısı olan gençlik potansiyelini teknolojik alt yapıyla, arge ve inovasyon ile buluşturamayan bir siyaset anlayışıdır. Biz bunu kesinlikle onaracağız, bu sistemi düzelteceğiz' şeklinde konuştu.

'280 BİN KİŞİ YASAL TAKİBE DÜŞTÜ'

Üniversiteyi bitiren öğrencilerin borç ödemek zorunda kaldığına değinen Karaduman şöyle konuştu: "Üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamayan, iş bulamadığı için de üniversite eğitimini tamamlarken almış olduğu KYK kredilerini ödemekte zorluk çeken ve 280 bin kişi bu anlamda yasal takibe düştü. Bunlarla ilgili kanun teklifi verdik. Son dönemde üniversiteli öğrencilerin barınma sorunu ile ilgili ciddi çalışmalarımız söz konusu oldu. Aynı şekilde üniversite mezunlarının atama problemi ile ilgili ciddi çalışmalar yapmış olduk. Hepimizin bildiği gibi şuan da mülakat sınavlarında ciddi bir adaletsizlik var. Eğer siz şuan da egemen düşünceye teslim olursanız, önünüze bütün kapılar açılıyor. Ancak egemen düşüncenin aksine bir düşünceye sahipseniz mülakat adı verilen sistem, adaletsizlikten başka hiçbir şeyi üretmiyor. Bu konuda da yaptığımız çok ciddi çalışmalar söz konusu oldu. Gençlerin yaşadığı hiçbir soruna duyarsız kalmadık ve bütün sorunlarla ilgili de çalışma yapmış olduk. Saadet partimiz gençlerle, esnafla, köylüyle ittifak yapacak. 84 milyon insanımızla ittifak yapacak ve bu ittifak iktidara gelecek. İktidara geldikten sonra da bütün bu sorunları 1 yıl içerisinde çözecek."

'EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİ GENÇLERİN EVLENEMEMESİDİR'

Gençlerin evlilik sorunlarına da değinen Karaduman, "Öncelikle şunu söyleyeyim ki en önemli sorunlardan bir tanesi de gençlerin evlenememesidir. Bir şekilde üniversite ya da üniversiteden sonra iş bulamama gerekçesi aslında özellikle evliliğin önünde sorun oluşturan ciddi bir problemlerden bir tanesi. Biz Saadet Partisi olarak şunu açıkça söylüyoruz ki, sevip de kavuşamayanların partisi olarak, tüm sevip de kavuşamayanları kavuşturacağız. Bunu bir seçim vaadi değil boyun borcu olarak yerine getirmiş olacağız" dedi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi