Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kutlamalar ve taciz iddiaları üzerinden CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'i hedef aldı. Narin, bir kadın olarak CHP il Başkanı Ümit Özer'i taciz, tecavüz ve Edremit'teki olaylara karşı sessiz kalmakla suçladı. Bu duruma ise Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu sessiz kalmadı. Karaoğlu, Önder Narin'i açıklamaları üzerinden sert sözlerle eleştirdi.

Kayseri'de kadına yönelik şiddet eylemleri ve tacizler olduğunda Önder Narin'in sesini şimdiye kadar duymadıklarını belirten KİGDER Başkanı Dr. Karaoğlu, "En son bir kurye kadınları falakaya yatırdı ve tüm Türkiye bunu konuşurken Kayseri il başkanı olarak Sayın Narin’ den ses gelmedi. Ses gelmesini beklemiyordum ancak il sınırlarımız dışında dahi kadın sorunları ile bu kadar yakın ilgilendiğine göre bir kadın derneği olarak beklenti içine girdik. Neden Kayseri ile ilgilenmiyorsunuz da Edremit'teki olay üzerinden CHP il başkanını hedef alıyorsunuz. Önce siz partinizin İl Başkanı olarak Kayseri İl Başkanı olmanın hakkını verin ve kentiniz ile ilgilenin. Balıkesir'i bırakıp, Kayseri'ye bakın önce” dedi.

Karaoğlu, "Hiç bir kadın ne tacize ne tecavüze ne de istismara sessiz kalmaz. Bunu kullanarak başka şehirde yaşayan bir il başkanını kadın sorunlarına duyarsızsınız diye itham etmek; rol çalmak, kendini muhatap aldırıp reklam yapmak için uğraşan insanların tarzıdır. CHP il Başkanı Kayseri'nin il başkanıdır ve burada olup biten kadın tacizlerinde, tecavüzlerinde, şiddetinde ortak yapılan hareketlerde kadın derneklerinin yanında olmuş ve sesini de çıkarmıştır. Balıkesir'de veya bir başka yerdeki kadınlarımıza yönelik saldırılara elbette bireysel olarak tepki verebilir ancak CHP diğer tüm partilerimiz gibi kurumsal bir yapıdır ve bu kurumsallığın gereği nerede bir olay varsa partinin oradaki yetkilileri ya da genel merkezleri duruma ilişkin açıklama yaparlar. Doğal olarak il başkanının yetkisini aşarak, rol çalarak böyle bir şeye girmesi bence bu kurumsallığına da terstir. "dedi.

Karaoğlu, "Bir Kadın Derneği Başkanı olarak buradan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sayın Önder Narin'e sesleniyorum, kişisel ya da siyasal çekişmelerinizi ya da PR çalışmalarınızı kadınlar üzerinden yapmayın. Buradan size ekmek çıkmaz. Eleştirecekseniz veya ses verecekseniz Kayseri’deki olan bitenlere açıklama yapın. Bakın çok uzak değil, daha geçen hafta bir psikolojik sorunları olan veya sosyal medya fenomeni olmak isteyen bir kişinin kadınlara yönelik şiddet eylemi vardı. Sebebi ne olursa olsun kadınları falakaya yatırıp, dayak atan kişi hakkında neden sesiniz çıkmadı! Hemen hemen her gün Kayseri'de kadına yönelik şiddet eylemi gerçekleştirilirken, biz KİGDER olarak bunlara tepki gösterirken neden yanımızda yer almadınız. Hadi siz bize destek olmadınız, yok mu kadın kolları başkanlığınız ya da kadın örgütleriniz. Neden onları yönlendirip de yanımızda yer alıp gür sesinizi duyurmak istemediniz. İkiyüzlü siyaseti bırakın lütfen. İstanbul sözleşmesi konusundaki tavırlarınızı biliyoruz. Samimi olun ve her türlü şiddete, ayrımcılığa, istismara ve kadına şiddete karşı gelin birlikte karşı koyalım ve sesimizi yükseltelim. Size rahmetli hocanız Necmettin Erbakan gibi sesleneyim. HADİ ORADAN, buradan size ekmek çıkmaz" dedi.

Editör: Haber Merkezi