KAYSERİ Kadınlar Derneği (KAYKADDER) Başkanı Aysun Şahin, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak erken seçimde partilerin milletvekili adaylarının en az yarısının kadınlardan oluşmasını istedi.

Aysun Şahin, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan milletvekilli genel seçimlerinde ortaya çıkan sonuç ile hiçbir siyasi parti tek başına hükümeti kurmak için gerekli çoğunluğu elde edemediğini, koalisyon kurulamadığını ve 1 Kasım 2015'te erken seçim kararı alındığını anımsattı. Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini, 18 Eylül'e kadar Yüksek Seçim Kurulu'na vermesi gerektiğini hatırlatan Şahin, şöyle dedi:

"Bütün siyasi partilerimiz bu kısacık süre içerisinde listelerini belirleyerek seçime gireceklerdir. 2014 yılı verilerine ülkemiz nüfusu 77 milyon 695 bin 904 ve bu nüfusun 38 milyon 711 bin 602 (Yüzde 49.8. Yani nüfusun yarısı) kadınlardan oluşmaktadır. Kayseri Kadınlar Derneği olarak tüm siyasi partilerimizden beklentimiz ve tavsiyemiz, bizleri bizim gibi düşünen kadınlarımızın temsil edeceği yönündedir ve nüfusa oranla her partimizin milletvekili adaylarının en az yarısını kadınların oluşturmasını istiyoruz ve belirlenecek bütün kadın adaylar derneğimiz tarafından koşulsuz desteklenecek."

"ANALARI AĞLAMASIN"

Kadının; ülke yönetimine, sevgiye, hoşgörüye barışa ve adalete bakış açısının her bakımdan daha hassas olacağını vurgulayan Aysun Şahin, şunları kaydetti:

"Terörün şiddetini artırdığı şu son dönemde yine tüm insanlarımızın ağzında bir dua, bir rica, bir temenni dolaşmaktadır; 'Analar ağlamasın.' Ülkemizde kimi zaman şiddete uğrayan, kimi zaman istismar edilen kız, kadın, analarımız bugünde terör uğruna gözyaşı dökmektedir. Tüm ülke insanlarımıza hiçbir etnik köken ayırt etmeksizin sesleniyoruz; Ne olursunuz, analarımız, analarınız ağlamasın. Onlara gözyaşı döktürmeye, onlara evlat acısı yaşatmaya, onlara ağıtlar yaktırmaya kimsenin hakkı yok. Tüm siyasi partilerimizi ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızı terör, şiddet ve savaşın durdurulması konusunda bir araya gelmeye ve uzlaşıya çağırıyoruz ve diyoruz ki 'Bizleri ağlatmayın'. Bu dönemde ülkemizin içinde bulunduğu süreci atlatacağına ve her türlü zorluk karşısında dik duruşunu bozmayacağına hiç şüphemiz yoktur. Vatanın bir karış toprağı için canını vermiş olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileklerimizi sunarız. Huzurun, barışın, hoşgörünün ve sevginin inşası için hepimizin katkıları en büyük arzumuzdur."

Editör: Haber Merkezi