İyi Partili Kazım Yücel yazılı olarak yaptığı basın açıklamasıyla yeni yılı kutladı. Yücel, "2020 yılına büyük umutlarla girmiştik. Maalesef 2020 yılı felaketlerle başladı. Elazığ depremiyle başlayan ve 41 kişinin ölümüyle sonuçlanan felaket yılı, Van'daki çığ felaketiyle devam etti. Yine Ocak ayında Dünyada konuşulan Koronavüris salgını, Mart ayından itibaren Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Türkiye pandemi ile uğraşırken Suriye'de kahraman Mehmetçiğe alçak bir saldırı düzenlendi ve 33 askerimiz şehit oldu. Elbette şehitlerimizin kanı yerde kalmadı ama başta şehit ailelerine olmak üzere tüm Türkiye'nin yüreği yandı. Koronavirüs salgını nedeniyle okullar kapandı. Milli ve dini bayramlara kısıtlama geldi. Sosyal hayat sona erdi ve insanlar sevdiklerinden uzaklaştı." dedi.

Yücel, "Koronavirüs nedeniyle en büyük darbeyi ise esnafımız aldı. Hükümetin öngörüsüz ve beceriksiz ekonomi yönetimi nedeniyle esnafımız iyice zor duruma düştü. Yandaşa,akrabaya ve israfa aktarılan paralar nedeniyle hazine boşalınca esnafın zor durumunda onlara yardım edecek politikalar üretilemedi. Darda olan esnaf, hükümetin gelişi güzel ve günü birlik kararlar nedeniyle iyice sıkıntıya düşürüldü. Bugün geldiğimiz noktada Mart ayından bu yana kıraathaneler, kafeteryalar, restaurantlar,çay ocakları kapalı kaldı. Yine okulların kapalı olması nedeniyle başta servisciler olmak üzere kırtasiyeciler,okul kantinleri gibi sektörler de darbe yedi. Büyük bir sıkıntıya düşen esnafa sahip çıkılmak yerine esnafımıza 500 TL ve 750 TL gibi komik rakamlarla destek verdiklerini zannettiler. Ve esnafımızın sıkıntılarını çözemediler.Çözeceğe de benzemiyorlar. Yine 2020 yılında maalesef 297 kadınımız cinayete kurban gitti. 168 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Binlerce kadınımız şiddete, tacize ve tecavüze uğradı. Kadına yönelik istismarlarda azalma yerine maalesef artışlar yaşandı. Hasılı 2020 yılı beklentilerimiz karşılamadı ve çok kötü geçti" şeklinde konuştu.

Yücel, "Bütün zorluklara ve kötü yönetime rağmen biz gelecekten umutluyuz. İYİ bir geleceğe odaklandık ve geleceğimizin İYİ olması için üzerimize düşen sorumluluklarımızı en iyi şekilde yapıp Türkiye'yi güzel bir noktaya taşımanın hedefindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle savaştan uzak barıştan yana; felaketlerden uzak sevinçlerden yana; taciz ve tecavüzlerden arınmış İYİ bir gelecek diliyorum. 2021 yılı İYİLİKLERİN ve İYİLERİN yılı olsun. 2021 yılı huzur,barış,adalet getirsin" dedi.

Editör: Haber Merkezi