Yücel, Kayseri trafiğinin son yıllarda alarm vermeye başladığını belirtti. Kazım Yücel, İYİ Parti grubu olarak verdikleri teklifleri de sıraladı. Yücel, konuşmasına Kayseri trafiğinin son durumunu kısaca özetleyerek başladı: "Kayseri trafiği son yıllarda alarm vermeye başladı. Özellikle 27 Mayıs Caddesi ve çevresinde araç trafiğinin kilitlendiğine herkes şahit oluyor. Esnafların mağduriyeti var. Esnaflar otoparkları aidatla kapatıyor ve müşterilerine yer kalmıyor.”dedi.

Yücel, parti grubu olarak Camikebir Mahallesi ile ilgili teklifte bulunduklarını kaydederek, "Camikebir Mahallesi'nde anıtsal yapılar kalmak kaydıyla kentsel dönüşümle yenileneceği projede İYİ Parti olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde mahallenin altını komple otopark yapmayı teklif ettik. Ancak yerin altında herhangi bir taşınabilir kültür varlığı çıkarsa bu bize sıkıntı verir korkusu taşıyorlar. Kayseri'nin trafik sorununu sona erdirebilecek Camikebir Mahallesi'nin yenilenirken yeraltı otoparkı yapılmasıydı" diye konuştu.

"TRAFİK YER ALTINA ALINMALI"

Yücel, şehir merkezinde trafiğin artık kilitlendiğini vurgulayarak "Son günlerde Kayseri halkımız şahittir ki Cumhuriyet Meydanı trafiği 16.00 ila 20.00 arasında kilitleniyor, yürümüyor dahi. Bir ay kadar önce aracımla Orduevi'nden Düvenönü'ne geçmek için yarım saat sıkıntı yaşadım" diyip, yaşadığı deneyimi anımsadı. Son olarak parti grubunun şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak için sunduğu önerileri sıralayan "Bizim ulaşım için alternatif önerilerimiz var. Örneğin Meydan'da tramvayı yerin altına almalı, trafiği yerin altına alabilmeliyiz. Düvenönü bölgesinde alt ve üst geçitler yapmalıyız. Trafikle ilgili UKOME'nin çalışmalar yapması ve belediye meclislerine getirmesi, bizim de bunlara katkıda bulunmamız gerekiyor. Tuna Kavşağı'nda alt ve üst geçitlerin yapılması şarttır. Belediye maddi sıkıntıları öne sürerek bunları görmezden geliyor" ifadelerini kullandı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi