1 Kasım da gerçekleştirilecek erken seçime sayılı günler kala Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki hafta Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası ertelediği Kayseri mitingini gerçekleştirdi. Cumhuriyet meydanındaki mitinge yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gözlenirken, Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Çankaya Köşkü'nde yaptıkları ikili görüşmeyle ilgili, "İçeride konuşulanları dışarıda anlatsam Davutoğlu çok zor durumda kalır" yönündeki açıklamalarına, "Milletimizden sakladığımız bir şey olmaz, ne biliyorlarsa açıklasınlar. Zannettim ki karşımda devlet sorumluluğuna sahip bir lider var ama maalesef şimdi bize şantaj yapıyor" dedi.
1 Kasım da gerçekleştirilecek erken seçime sayılı günler kala Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri mitingini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta başkent Ankara'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Kayseri mitingini erteleyen Davutoğlu, Cumhuriyet meydanında Kayseri halkının karşısına çıktı.
Kayseri'nin ilçelerini tek tek sayarak buralardaki vatandaşlara da selamlarını gönderen Başbakan Davutoğlu, Kayseri'nin bir Selçuklu şehri olduğunu, "Konya'nın kardeşi" olduğunu belirtti. "Ben de Konyalı olduğum kadar Kayseriliyim" diyen Davutoğlu, Kayseri'nin Selçuklu'nun, Osmanlı'nın ve Cumhuriyet Türkiye'sinin önemli, özel ve lider bir şehri olduğunu vurgulayarak, Kayseri'nin sadece Erciyes Dağı'ndan dolayı değil, bütün alanlardaki başarılarıyla zirve şehir olduğunu kaydetti.
Yurt içi ve yurt dışı programlarında ne zaman uçakla Kayseri'nin üzerinden geçse Erciyes Dağı'nın kendisini selamladığını düşündüğünü anlatan Davutoğlu, " Erciyes der ki bana 'ey yiğidim yolun açık olsun. Yolun açık olsun Anadolu'yu bekleyen Erciyes var.' Biz, Erciyes'e aşığız, Kayseri'nin zirve insanlarına aşığız, Mimar sinan'a, Davud-i Kayseri'ye, Seyid Burhaneddin Gazi'ye, Melik Gazi'ye, Ahi Evran'a, Hacı Hasan Efendi'ye hepsine rahmetle şükranlarımı sunuyorum. Yolu Kayseri'den geçmiş erenlere, büyüklere hürmetlerimi sunuyorum. Hunat Hatun'u, Gevher Nesibe Hanım'ı ve onların nezdinde bütün Kayserili hanımları selamlıyorum" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, Kayseri mitingini geçen hafta yapacaklarını, ancak Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle ertelediklerini anımsatarak, Kayserili eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin "Sayın Başbakanım miting yapmasak da Kayseri arkamızda" dediklerini kendisinin de "Bir seçim kampanyası olur da Kayseri'ye gitmemek olur mu, Kayseri'ye selam vermemek olur mu?" dediğini anlattı.
"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN DA SİZLERE SELAM GETİRDİM"
Davutoğlu, "İşte buradayız, Kayseri'deyiz, Kayseri meydanındayız, bizi kimsenin yıldıramayacağını göstermek için buradayız" dedi.Kayseri'nin AK Parti için de en özel şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "AK Parti'nin ilk başbakanı, ilk cumhurbaşkanı değerli dostum Sayın Abdullah Gül'e, bu topraklarda yetişen büyük devlet adamı Abdullah Gül'e de saygılarımı sunuyorum. Türkiye'nin 13 yıllık atılımına öncülük etmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da sizlere selam getirdim" ifadelerini kullandı.
"BİZE UMUT BAĞLAYANLARI YALNIZ BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ"
Davutoğlu, sabah saatlerinde Anamur'dan KKTC'ye su taşıma projesinin açılış törenine katıldıklarını hatırlatarak, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu'nun da selamlarını getirdiğini bildirdi.Başbakan Davutoğlu, "Hani 1974'ün 20 Temmuz sabahı Kıbrıs'a doğru yürüyen yiğit şehitler var ya biz onların evlatlarıyız. Bugün de biz, dünyada yapılamayanı yaptık 80 kilometre denizin üzerinden Yavru Vatan'a Anadolu'nun suyunu götürdük. Anadolu'nun yiğitleri gitmişti 1974'te şimdi de Anadolu'nun suyu gidiyor. Bize umut bağlayanları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında ara verdikleri mitinglere dün Bursa mitingi ile başladıklarını, bugün Kayseri'de yarın da Kocaeli'nde miting düzenleyeceklerini belirterek, Kayseri mitinginin de Bursa mitingi gibi görkemli olduğunu, Kayserilinin her zaman her şeyin en iyisi yaptığını, her şeyin hakkını verdiğini kaydetti.

"YAHU KAYSERİLİ KORKAR MI?"
Vatandaşlara seslenerek, "1 Kasım'da da hakkımızı verecek misiniz? Milletin hakkını verecek misiniz?" diye soran Davutoğlu, "evet" cevabı üzerine, şöyle devam etti:
"İşte Kayseri yola çıktı mı, arkasına, sağına, soluna bakmaz menzile kadar varır. Biz, terörün yıldıramayacağını haykırmak için seçime kadar mitinglere devam edeceğiz. Dün Marmara'daydık Bursa'da, bugün sabah Anamur'da, şimdi Kayseri'de, yarın Kocaeli'nde, ertesi gün Trabzon'dayız. Kuzeydeyiz, güneydeyiz, Türkiye'nin her yerindeyiz. Canımızı, başımızı, kanımızı koyduk bu yola, çıktık bu yola, geri dönmeyiz, bir an bile tereddüt etmeyiz. Dün Bursa'da, bugün burada meydanı dolduran on binlerce, yüz binlerce kardeşime bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum. Bursa tekrar bayrağı açtı, Kayseri bayrağı yükseltti, Erciyes'in zirvesine yükseltti. 1 Kasım'da millet al bayrağı, bu ak bayrağı demokrasi burçlarında dalgalandıracak inşallah. Bu birlik ruhu bizi ayakta tutuyor, bu birlik ruhu bizi ayırmak, bölmek isteyenlere en güzel cevap. Diğer partilerin de sokakta, salonda, medyada sürdürdükleri seçim çalışmalarını meydanlarda da sürdürmelerini isterdik, ama yapmamaları bizim korku psikolojisini yenmek için meydanlara çıkmamıza engel değil. Onlar meydanları boş bıraksalar da biz ' Türkiye teröre teslim olmayacak, teröre boyun eğmeyecek' demek için her gün farklı bir ilimizde meydandayız. Yiğit Kayserililere tekrar teşekkür ediyorum ki bir takım söylentiler yayanlar olmuş, 'aman mitinge katılmayın' diye. Yahu Kayserili korkar mı, Kayserili üç, beş çapulcuya, eşkıyaya, teröriste boyun eğer mi? Biz şehitlik için Çanakkale'ye yürüyen, İstiklal Savaşı'nda yürüyenlerin torunlarıyız. Biz, bu üç, beş çapulcuya meydanı bırakır mıyız? Milletimizin huzurunu, ülkenin istikrarını bozmaya çalışanlara asla meydanı boş bırakmayacağız. Bunun için Kayseri'deyiz, hem acımızı yaşayacağız hem tedbirimizi alacağız hem de milletimizle kucaklaşmaya geleceğiz."Başbakan Davutoğlu, mitinge geç geldiğini, bunun da Kayserililerin yoğun sevgisiyle karşılaşmış olmasından kaynaklandığını, yol boyu adım adım Kayserililerin kendisini bağrına bastığını ifade etti.
"KANLARININ HER BİRİNİN DAMLA DAMLA HESABINI SORACAĞIZ"
Milletin 7 Haziran seçimlerinden bu yana terörle bir kez daha imtihan edildiğini, yürekleri kanatan alçakça terör saldırılarının yaşandığını, askerlerin, polislerin ve çeşitli mesleklerdeki insanların şehit edildiğini vurgulayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Buraya gelirken Hakkari Valimizle görüştüm. Yüksekova'da 3 kahraman askerimizi şehit verdik, 20'yi aşkın teröristi etkisiz hale getiren bu kahraman askerlerimize buradan rahmet diliyorum. Kanlarının her birinin damla damla hesabını soracağız. Burada, Erciyes'in eteğinde söylüyorum, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da bayram namazını kıldıktan sonra Yüksekova'ya gitmiştim, bugün şehit düşen arkadaşlarımızla birlikte Yüksekova'da onlarla karavanaya kaşık sallamıştım, hala üzerilerindeki iman ateşini görüyorum. O kardeşlerimizi Rabbimizin huzuruna gönderirken bir kez daha söylüyorum, bu ülkenin dağları tek bir terörist dahi kalmayana kadar, tek bir silah bu millete yöneltilmeyene kadar mücadelemiz sürecek."
"KILIÇDAROĞLU, BİZE ŞANTAJ YAPIYOR, MİLLETİMİZDEN SAKLADIĞIMIZ BİR ŞEY OLMAZ, NE BİLİYORLARSA AÇIKLASINLAR"
Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Çankaya Köşkü'nde yaptıkları ikili görüşmeyle ilgili, "İçeride konuşulanları dışarıda anlatsam Davutoğlu çok zor durumda kalır" yönündeki açıklamalarına, "Milletimizden sakladığımız bir şey olmaz, ne biliyorlarsa açıklasınlar. Biz onlara 'gelin terör ile ilgili şu bilgileri paylaşalım' diye devletin bürokratlarına gönderdik. Kendimiz görüşürken devletimizin istihbarat başkanına bilgi sundurdum. Zannettim ki karşımda devlet sorumluluğuna sahip bir lider var ama maalesef şimdi bize şantaj yapıyor, bilsin ki Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, bilsin ki bizim milletimizinden gizlimiz, saklımız yok" karşılığını verdi.
İNGİLTERE'NİN İLK MÜSLÜMAN KADIN BAKANI KAYSERİ'DE MİTİNGE
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Özhaseki, eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri milletvekilleri ve adayları katıldı. İngiltere'nin ilk Müslüman kadın bakanı ve Lordlar kamarası üyesi Barones Sayida Warsi de mitinge katılarak, miting öncesinde protokolle birlikte sahneden vatandaşları selamladı.Warsi, sahneden "İngiliz hükümetinin Gazze politikalarını eleştirerek istifa eden bakan" şeklinde anons edildi.
KATILIMIN AZLIĞI DİKKAT ÇEKTİ
Söz konusu mitinge katılımın azlığı dikkat çekerken, yaklaşık 5 bin kişinin Davutoğlu'nu dinlemeye geldiği gözlendi. Mitingdeki güvenlik önlemleri için ayrıca yaklaşık bin 500 polisin görevlendirildiği öğrenildi.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
 
Editör: Haber Merkezi