CHP’li 215 belediye başkanı, çalıştay için Kayseri’de buluştu. Programın ikinci gününde bir otelde düzenlenen çalıştayla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına hitap etti. Kayseri’de esnafın çayını kahvesini içeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, siyasi propaganda yapmadan şikâyetleri dinleyeceklerini söyledi. CHP olarak Kayseri’de neden başarılı olamadıklarını da anlatan Kılıçdaroğlu, “Kayseri’den sadece bir milletvekili çıkarabiliyorsak, belediye başkanı çıkaramıyorsun sorun Kayseri’de değil sorun bizlerde. Şikâyet değil çözümü nasıl bulacağımızı düşüneceğiz. Esnafın çayını kahvesini içeceğiz. Siyasi propaganda yapmadan şikâyetlerini dinleyeceğiz” dedi.

“BİZİM GRİ TONUMUZ YOK HER BİRİMİZ AK HER BİRİMİZ TEMİZİZ”

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma da değinen Kılıçdaroğlu, milletin zam furyasıyla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Ekmek fiyatlarından tutun her şeye zam geliyor. Bulunduğunuz bir beldede eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa şöyle düşüneceksiniz (benim çocuğum yatağa aç girerse ben ne düşüneceğim.) Biz Türkiye tarihinde önemli bir not düşüyoruz. Onların yapamadığını iktidar olarak ellerinde devasa bütçe olmasına rağmen sizler mütevazı bütçelerinizle her kuruşun hesabını millete veriyorsunuz. Bizim gri tonumuz yok her birimiz ak her birimiz temiziz. Her birimiz bu ülkenin kalkınması için çabalıyoruz” diye konuştu.

“ADALETLE YÖNETECEĞİZ, AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIZ”

İlk yapacakları şeyin mağdur kesimleri dinlemek ve sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Meclis’te görüşmeleri devam eden bütçe görüşmelerini eleştirdi. Meclise getirilen bütçenin yoksuldan alıp zengine aktarılan bir bütçe olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, “Haksız transfer yapılan bütçedir. Gittiğimiz yerlerde bazen soruyorlar (siz bize onu anlatın) diyorlar. Allah’ın izniyle bu ülkeyi yöneteceğiz. Adaletle yöneteceğiz. Ayrımcılık yapmayacağız. İlk yapacağımız şey mağdur kesimleri dinlemek. Ekonomik ve siyasi konseyi en kısa sürede toplamalıyız. En son 2009’da toplandı. 2022 yılına girmek üzereyiz. Onların yapamadığını yapacağız. (Benim dediğim doğrudur) anlayışından toplumu uzaklaştıracağız. Siyasi kurumlar akılla birikimle istişareyle çözer sorunları. Devlet adaletle, bilgiyle yönetilir” diye konuştu.

“İŞİ ALAN TC VATANDAŞI, İŞİ YAPAN TC DEVLETİ. İHALEYİ ABD DOLARIYLA YAPIYORSUN”

Devlet kurumlarında liyakat sahibi insanların olması gerektiğini ve Türkiye’de olağanüstü yetenekli insanların bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin refahını istiyorsanız, oyunuzun rengini değiştirmek zorundasınız. Devletin bağımsız kurumlarına gerçekten de liyakatli insanları atayacağız. Sıcak siyaset oraya müdahale etmeyecek. Kamu İhale Kurumunu kurmuşsunuz, uyduruktan bir kuruma dönüşmüş. Çağırıyorsunuz beşli çeteden birisini, (şu işi sana verdim) diyorsunuz. Sen milyar dolarlık ihaleleri kimlere verdin, onları bir açıkla. Sizler nasıl israftan kaçınıyorsa, devlet yetkilileri de kaçınacak. Defalarca bir ‘İsraf Genelgesi’ çıkar dedim, israfı yasakla dedim, yasaklayamıyor. Çünkü genelge çıkarsa kendine dokunacak. Milli paramız, bayrağımız diyorsun. İşi alan TC vatandaşı, işi yapan TC devleti. İhaleyi ABD dolarıyla yapıyorsun. Güvence ve garanti veriyorsun, yine ABD dolarıyla. Bunlar yetmiyor, öyle bir soygun düzeni kurmuşlar ki şeytanın aklına bile gelmez. Amerika’da enflasyon olursa buraya yansıyor, Avrupa’daki enflasyon da. O ülkelerin enflasyonunu, 84 milyon insanın sırtına hangi vicdanla, hangi ahlakla, hangi yasal düzenlemeyle yıkıyorsun? Söz verdim, bunların tamamını ve beşli çeteyi bitireceğim, tamamını Türk lirasına çevireceğim. Asla umudunuzu bozmayın, Türkiye güzel ve güçlü bir ülke, Türkiye'de olağanüstü yaratıcı insanlar var. Müthiş gençlerimiz var, taşı sıksa suyunu çıkaracak, bilgisiyle birikimiyle gerçekten de ülkeye önder olacak gençlerimiz var. Umudu büyütün, beraber büyüteceğiz. Geliyor gelmekte olan. Beraber Türkiye'yi büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

ÜLKÜCÜLERE, CHP’YE GELİN ÇAĞRISI

CHP’nin milliyetçi bir parti olduğunu da vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkücüleri partisine davet etti. Kılıçdaroğlu, “Bütün Kayserililer, bütün vatandaşlarıma, bütün milliyetçi ülkücülere sesleniyorum. Ülkücü milliyetçi arıyorsanız Cumhuriyet Halk Partisine gelin, tamamımızın milliyetçi ülkücü olduğunu göreceksiniz. Kimse unutmadan söyleyeyim 6 okumuzdan biri milliyetçiliktir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi