CHP 18. Olağanüstü Genel Kurultayı'nı gerçekleştiriyor. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu genel kurulda Muharrem İnce ile yarışıyor. Kemal Kılıçdaroğlu göreve geldiği ilk kurultayda tek aday olduğu için bugüne kadar başkanlık için yarışmamıştı. 18.  Olağanüstü Genel Kurulda ise rakibi Muharrem İnce ile başkanlık yarışı veriyor. Kurultay bu anlamda da Kılıçtaroğlu için önem arz etmekte. 

ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul’a saat 10.00’da torunu ve eşiyle birlikte giriş yapan Kılıçdaroğlu, kurultayın açılışını yaptı.
 
Genel Başkanlık yarışı veren Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin birlikte partilileri selamlamasıysa hoş bir görüntü oluşturdu. Protokoldeki yerine geçmek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu ise ezilme tehlikesi atlattı. Korumalar, gazetecilerin ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu’nun önüne durarak ezilme tehlikesini bertaraf etti.
 
Kurultayda bir konuşma yapacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorunun çözümü, farklı düşüncelere ve inançlara saygı, yoksulluk, kentleşme gibi konulara değinmesi bekleniyor.
 
1216 delegenin oy kullanacağı Genel Kurul’da Başkanlık yarışını kimin kazanacağı merakla bekleniyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 
Editör: Haber Merkezi