Ziyarette vatandaşlar ile sohbet eşliğinde çay içen Başkan Kılınç Şahmelik mahallesinin sıkıntılarını dinledi. İmam sorunu başta olmak üzere mahallelinin sıkıntılarının çözülmesi için yetkililere seslenen Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç; “Şahmelik mahallemizi ziyarete geldik, bu mahallemizin bazı sıkıntıları var. Vatandaşlar yaklaşık 4-5 aydır camilerinde imam olmadığını söylüyorlar. Önümüz Ramazan mahalle sakinleri adeta eskiye döndü; eskiden de her mahalle kendi imamının ücretini ödermiş, 2022 yılında Şahmelik mahallesinde yaklaşık 5 aydır imam yok, Mahalle muhtarı organize ediyor vatandaşlardan para topluyor ve ücretli imam tutuyorlar. Yetkililerden rica ediyoruz Şahmelik’te ki vatandaşların sesini duysunlar, vatandaş ücret ödemek zorunda kalmasın.

“YOL YOK TARLALAR HEP TAŞ DOLU”

Toplulaştırma oldu, tarlalar birleştirildi ama yollar yapılmadı taşlar temizlenmedi bu konuda da vatandaşların şikayetleri var. Önümüz yaz artık tarlalar ekilip biçilmeye başlanacak, vatandaş nasıl gidecek yol yok tarlalar hep taş dolu. Sağlık ocağı var ama ebe yok, hafta da bir defa doktor geliyormuş ama her gün aşı vurulması gereken insanlar var Develi’ye gitmek zorunda kalıyor lakin toplu taşıma da yok rahat bir şekilde gidip gelinemiyor, kendi özel aracı olmayan vatandaş mağdur. Villalar yapıldı ama villaların ne alt yapısı var ne üst yapısı var, mahalle sakinleri oradan bize video ve fotoğraflar gönderiyorlar, sıkıntılarını dile getiriyorlar.

“PARKE YAPILMAYAN ARA SOKAKLAR”

Parke yapılmayan ara sokaklar var bir önceki geldiğimizde dillendirmiştik. Şahmelik Develi’nin aslında en tarihi yerlerinden bir tanesi, yukarı mahallelerden en büyük mahallelerden bir tanesi, 400 hane 800 nüfusa sahip. Selçuklu sultanı Melikşah’ın bir rivayete göre 20 bir rivayete göre 40 gün konakladığı yer ismini de zaten Melikşah’tan alıyor. Yetkililerden rica ediyoruz, Şahmelik mahallesinde ki bu sıkıntıları bir an önce çözmelerini, vatandaşların sesini duymalarını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“TOPLULAŞTIRMADA BİZ MAĞDURUZ TARLA YOLLARIMIZ YAPILMADI”

Şahmelik mahallesi Muhtarı İsrafil Çal; “Müftülüğe gittik imam sorunumuzu dile getirdik, biz mağduruz yani 5 aydır imamımız yok. Ramazan ayı geldi biz kendi aramızda para topladık 1 aylığına imam tuttuk. Sağlık ocağımız var ama içeride kimse yok sadece hafta bir doktor geliyor. Toplulaştırmada biz mağduruz tarla yollarımız yapılmadı, tarlalarımızın içi hep taş, çiftçilerimiz hep mağdur oldu. 800 nüfuslu mahallemizde İlçe merkezine gidecek dolmuşumuz yok, şahsi arabası olmayan gidemiyor gitse de orada kalıyor.” dedi.

“SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Mahalle Sakinleri; “Bizim en büyük sorunumuz imam sorunu 5 aydır camimizde imam yok, müftülüğe gittik sorunumuzu anlattık. Buradan da yetkililere sesleniyoruz; bizim başta imam sorunumuz olmak üzere sorunlarımıza çözüm bekliyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi