Develi Belediye Voleybol takımının yeni sezonda Efeler liginde mücadele edecek olmasına ilişkin Başkan Kılınç; “Öncelikle Develi Belediyesi Voleybol takımını tebrik ediyorum. Bilindiği üzere Sorgun Belediyesi Voleybol takımı maddi sıkıntılardan dolayı Efeler liginden çekildiğini açıkladı. Bize gelen bilgilere göre Sorgun Belediyesi voleybol takımının bütün haklarını satın alındı ve trilyonlarca para verildiği söyleniyor.

1. Sorumuz; Sorgun Belediye voleybol takımının bütün haklarını alırken para verdimi? Eğer para ödediyse kaç trilyon para ödendi?

2.Bu para nereden temin edildi? Yani vatandaşa hizmete gelince mazot paramız yok diyen Belediye voleybol takımına bu trilyonları nereden buldu?

Develi Belediyesi Voleybol takımı efeler ligine yükseldi, tabi burada büyük takımlarla mücadele edecek. Vakıfbank, Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük kulüplerin voleybol takımları ile mücadele etme şansını yakalayacak. Ama Develimize reklamdan başka bir getirisi yok yarın bir gün sponsor olan Öksüt Maden ben sponsorunuz olmuyorum der ve çekilirse bu paralar nereden temin edilecek.

Efeler Ligine yükselen Voleybol takımının yıllık bütçesi en az 15-20 milyon(trilyon) olacağı söyleniyor, vatandaşa hizmete gelince parası olmayan Belediye voleybola gelince bu kadar parayı nerden buluyor?

Sorgun Belediyesi Voleybol takımı Başkanı Efeler liginden çekilme gerekçelerini açılarken maddi sıkıntılardan dolayı çekildiklerini, kendi gençlerinden oluşan bir ekiple 2. Ligde mücadele edeceklerini söyledi. Bence çok doğru bir karar ve yarın Develi Belediye Voleybol takımının da başına bu gelecek gibi gözüküyor, çünkü sponsordan başka bir getirisi yok, oyuncu pazarlaması yok, yetiştirdiği bir oyuncu yok, bir alt yapısı yok. Voleybol takımının sadece konaklama ücreti, temizlikçi ve aşçısıyla birlikte aylık yaklaşık 60 bin tl yıllık 700 bin TL’yi buluyor, voleybolla ilgilenen bazı yöneticilerin kendilerini maaşa bağladığı söyleniyor.

Bunları açıklarken biz kesinlikle voleybol veya sporun karşıtı değiliz, bazı spor dallarının kazancıda gideri de çok olur, futbol ve voleybol da bunlardan biri, voleybol takımının geliri giderini karşılıyorsa, eğer sporcu pazarlıyor, oradan gelen para giderleri karşılıyorsa bizim buna itirazımız olamaz, yok voleybol takımının bütün giderlerini Belediye karşılıyorsa bütün bütçesini oraya aktarmak zorunda kalıyorsa biz buna karşıyız. Başkan Cabbar vatandaşın halinden haberi yok, mahallelerin sıkıntılarından haberi yok, haberi olsa da vatandaşa duyarsız, mahallelere, vatandaşa gelince para yok hizmet yok. Kısacası voleybola gelince para çok, vatandaşa hizmete gelince para yok. Vatandaş ekonomik olarak dar boğazda ülkemiz ekonomik olarak çok zor bir süreçten geçiyor, zamların ardı arkası kesilmiyor, vatandaşın alım gücü kalmamış, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar voleybolu düşündüğü kadar Develi halkını da düşünmeli elini taşın altına koymalı vatandaşı ekonomik dar boğazdan en hafif bir şekilde nasıl çıkartırım bunun derdine düşmelidir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi