Yapılan ziyaret sırasında vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Kılınç; "Saraycık ve Sarıkaya mahallelerimizin en büyük sıkıntısı 2 ay içerisinde gelen yüksek su faturaları. Su faturaları ne oldu da bu kadar arttı, geçen yılda aynı vatandaşlar aynı suyu kullandı, bu seneki fiyat artışının sebebi ne?" İfadelerini kullandı.

Başkan Kılınç; "Faturalarda 15m³ tonaj konmuş şimdi sormadan edemiyorum bu vatandaşlar köyde dağın başında yaşıyor bunlar bahçe ekmezse hayvan sulamazsa neyle geçinecek? Eğer bahçe ekecek hayvan besleyecekse neyle sulayacak? Çeşme suyundan sulayacaksa (ki başka çareleri yok) bu yüksek su faturalarını nasıl ödeyecek? Bir vatandaş 1.500 TL emekli maaşından başka gelirinin olmadığını ve kendisine 1.200 TL civarında su faturasının geldiğini söylüyor.

Bu vatandaş aldığı maaşı su faturasına öderse ne yiyip ne içecek, geçimini nasıl sağlayacak? Şehirle köy yaşantısı bir olamaz, eğer köyde vatandaş şehirde yaşayanla aynı kefeye konacaksa bu kadar yüksek su faturası ödeyecekse köyde yaşamasının bir anlamı kalmaz.

Vatandaşlar Develi Belediyesine gittiklerini ama kimsenin ilgilenmediğini söylüyor, Başkan Cabbar vatandaşın bu zor ve sıkıntılı zamanında derdi sıkıntısıyla ilgilenmeyecek de ne zaman ilgilenecek? Yetkililerden derhal bu yanlış dan dönülmesini köylü vatandaşın sesini duymasını sıkıntılarının giderilmesini umuyor ve bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi