Ak Parti Kayseri İl teşkilatının Eylül Ayı Kocasinan İlçe Danışma toplantısında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, 62. hükümetin başarılı bir şekilde kurulduğunu belirterek, " Taşları yerine oturtarak, kriz ve sıkıntı çıkmadan bu işin üstesinden gelindi. Çoğu kişi bu durumdan faydalanmaya çalışarak, ANAP döneminde olduğu gibi bir kargaşa ortamı çıkacağını ve AK Parti'nin de sıkıntıya düşeceğini ve parçalanacağını iddia etmişti" dedi.
AK Parti Eylül Ayı Kocasinan İlçe Danışma Toplantısı gerçekleştirildi.İl binasında yapılan toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl yönetim kurulu üyeleri, Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, Kocasinan Koordinatörü Filiz Ertürk, belediye meclis üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları ile teşkilat mensupları katıldı.
"KRİZ VE SIKINTI ÇIKMADAN BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELİNDİ"
Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, önemli bir seçimi geride bırakarak, Kayseri'nin bu seçimden alnının akıyla çıktığını ve sınavı başarılı bir şekilde geçtiğini söyledi.
Kayseri'de her seçimde ilklerin yaşandığını belirten Tamer, "14 Ağustos 2001'de AK Parti'nin temeli Kayseri de atılmış. Şimdi o parti misyonunun çık daha ilerlere götürerek, girdiği her seçimde oy oranlarını yükselterek önündeki seçimlere hazırlanıyor. 30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri bitti. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte, önemli bir değişiklik söz konusu oldu. İlk defa cumhur başkanını seçti. O başkan önce siyaseti milletle, milleti de devletle birleştirerek, önemli bir hareketle yeni bir Türkiye'nin temelini atmış oldu. Bununla da yetinmeyip, '2023 Vizyonu'nu' ortaya koydu ve bu vizyon çerçevesinde 27 Ağustos'ta 1. Olağanüstü Kongresini yaparak suya, sabuna dokunmadan Genel Başkanı'nı ve Başbakan'ını seçerek, 62. hükümeti kurmakla görevlendirdi. Taşları yerine oturtarak, kriz ve sıkıntı çıkmadan bu işin üstesinden gelindi. Çoğu kişi bu durumdan faydalanmaya çalışarak, ANAP döneminde olduğu gibi bir kargaşa ortamı çıkacağını ve AK Parti'nin de sıkıntıya düşeceğini ve parçalanacağını iddia etmişti. Özellikle muhalefet bunu fırsata çevirmeye düşüncesi ile, 16 parti bir araya gelerek bir çatı aday belirledi. Ama 'Milletin Adamı, O Uzun Adam' tek başına yüzde 52 oy oranı ile iktidara gelerek tüm dünyaya önemli bir mesaj verdi" şeklinde konuştu.
"CHP'DE KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI"
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, 1. Olağanüstü Kongresinden bir gün sonra, Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine ve Köşkte yapılan devir teslim törenine katılma imkanı bulduğunu belirterek, şunları söyledi:
" CHP bu törene katılmayarak, kendisine yakışanı yaptı. Milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı varken, temayüller gereği O'nun nasıl karşılanması gerektiği apaçık belli iken, CHP bu törene katılmayarak çok yanlış ve kendilerine yakıştığı şekilde bir davranış sergiledi. Herkes kendisine yakıştığı şekilde davranıyor. CHP'de kendisine yakışanı yaptı. Ama önemli olan şu ki; iki kardeşin birbirlerine nasıl bir devir teslim töreni yaptığına tüm Dünya şahit oldu. Biri 11., diğeri 12. Cumhurbaşkanı iki kardeş. Araya ne kadar nifaklar sokulmaya çalışılsa da, aralarında bir sorun varmış gibi gösterilmeye çalışılsa da iki kardeşin bir birlerine nasıl devir teslim töreni yaptığını herkes gördü. "

AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç ise, teşkilat ve sandık bazlı çalışmalar konusunda açıklamalarda bulunarak, "Kayseri olarak 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığımız oy oranını korursak eğer, Kayseri'den 7 değil, 8-9 milletvekili çıkarma şansımız oldukça yüksek. Bizim en kötü bu oy oranını korumamız ve üzerine ne kadar daha ekleriz konusunda çalışma yapmamız gerekiyor. Sizlerin ne kadar çalıştığını teşkilat olarak biliyoruz ama bu oranı biraz daha yükseltmek için daha fazla çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından teşkilat mensupları ile görüş alış verişinde bulunuldu.



Editör: Haber Merkezi