Kayseri’de düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili çıkan haberlere yönelik eleştiride bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık sıkıntısının bulunmadığını söyleyen Numan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanımızla ile millet bahçesi açılışında idik.

Kendisi gençlerle basketbol oynadı. Son derece sağlıklıdır. Basket oyununun sağlığı yerinde olduğunu görsünler diye oynamadı. Çok doğal gelişen bir olaydı. Bir insanın hiç olmayan sağlık sorunları üzerinden konuşup, hiç olmayan vefat haberinden gündem yapmak açıkçası şerefsizliktir. Böyle bir şey olmaz. Bunun adı demokrasi falan değil. Bunun adı fikir özgürlüğü falan değil.

Böyle bir namussuzluk olur mu? Adam oturduğu yerden yazıyor. Diyor ki, 'Cumhurbaşkanı öldü, bunu gizliyorlar' böyle bir şey dünyanın neresinde kabul edilir. Bir kısmında bu algıyı yayanların üzerinden aslında Cumhurbaşkanı ölse de önümüzden çekilse, bir daha yarışa katılamıyoruz dedirtmek isteyenler. Bir insanın sağlığı, hiç olmayan sağlık sorunları üzerinden konuşup, hiç olmayan vefat haberinden gündem yapmak açıkçası şerefsizliktir. Böyle bir şey olmaz” ifadelerini kullandı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi