Kayseri'de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, siyasette sivil toplum kuruluşların önemine değindi. Kurtuluş, karşılıklı yönetme politikasını uyguladıklarına değinirken şu sözleri kaydetti: " Bizim siyaset anlayışımız yukarıdan bazı şeyleri söyleyip çekip gitmek değil, karşılıklı yönetmektir. Yani istişare etmek gereğimizdir.

Sivil toplum kuruluşları bizim için canlı örgütlerdir. O yüzden Siyasette sivil toplum kuruluşlarına önem verdik."dedi. Sivil toplum kuruluşlarının özgüvenli olmaları gerektiğine değinen Kurtulmuş, " Bizim duymak istediklerimizi söylemelerini istemiyoruz. Çevrelerinin görüşlerini, halkın görüşlerini, kendi görüşlerini, siyasete taşımalarını istedim" dedi.

"TOPLUMA HİZMET EDEN CANLI KURULUŞLAR"

Sivil Toplum Kuruluşların topluma hizmet eden canlı kuruluşlar olduğuna değinirken Kurtulmuş, " Bunlar topluma hizmet eden canlı kuruluşlar olduğunu biliyoruz. Siyasetçi olarak da sizin işlerinizi kolaylaştırmak ve vakfettiğiniz bilginizi, enerjinizi en iyi değerlendirmek için gayret sarf etmektesiniz" ifadelerini kullandı.

"ORTAK BİR AMACA HİZMET ETMELİYİZ"

Ortak bir amaca hizmet etmenin önemine değinen Kurtulmuş, "Bütün çalışmaları bugün Sivil toplum kuruluşları üzerinden yapalım ister siyaset üzerinden, ister sanat alanında, millet olarak ortak bir amaca hizmet etmemiz lazım. Türkiye bugün önemli bir ivme yakaladı. Ortak hedefimiz olması gerektiğinin altını çizerim" dedi.

"AMACIMIZ BÜYÜK TÜRKİYE KURMAK"

Amaçlarının büyük Türkiye kurmak olduğuna değinen Kurtulmuş, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Büyük Türkiye kurma azmi içerisindeyiz. Sıradan bir ülke değildir Türkiye. Başkalarının gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerleyen bir Türkiye değildir. Bunun için kaynaklarımızı seferber edeceğiz. Eksik bıraktığımız hususlar var ise eksiklerimizi tamamlayıp yollarımıza devam edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi