Özhaseki’nin bilgisi dahilinde yapıldığı öne sürülen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in , akp li belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin ortak imzalı “istek metni” Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı “ by-pass” edilerek doğrudan Ak Parti Genel Merkezi’ne gönderildi.
Yazılı metinde, Kayseri milletvekili listesini yapmak için bir komisyon oluşturulması ve bu komisyonda Özhaseki’nin “yanı sıra” , belediye başkanları ile parti teşkilatının da yer alması istendi. Ayrıca adaylık için tek bağı “ doğum yeri” olan isimlerin de Kayseri milletvekili listesine alınmaması talep edildi.
Bu çıkış partinin Kayseri’deki dengelerini allak bullak edecek gibi görünüyor.
6 maddeden ibaret bu çıkıştan Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki’nin haberi olduğu ve uyarısı üzerine de biraz daha yumuşatıldığı öne sürülen bu “sert çıkışın”, kongreden kısa bir süre önce AKP Genel Merkezi’ne gönderildiği öğrenildi. Özhaseki’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmasının ardından, daha önce yapılan bu çıkışın şimdi nasıl değerlendirileceği merak ediliyor.

İŞTE ORTAK İMZALI İSYAN GİBİ ÇIKIŞIN BELGESİNDE ŞU HÜKÜMLER VAR :
1-Bu seçim iktidar ve muhalefetin belirleneceği sıradan bir seçim değil tünelden önceki son çıkıştır.
2- Belediye başkanı ve meclis üyeleri olarak adaylar konusunda görüşlerimizi ortaya koymamız gerektiğine inanıyoruz.
3-Seçmende karşılığı olan adaylarla seçime gidilmelidir.
4-Milletvekili adaylığı için bütün bağı “ doğum yerinden” ibaret olan şahısların aday listesine alınması doğru olmayacaktır.
5- Aday listesi, Özhaseki ile birlikte Belediyelerin ve belediye başkanları ve parti teşkilatının da yer alacağı bir komisyon tarafından belirlenmesi doğru olacaktır.
6- Görüşlerimizin dikkate alınacağını umut ediyoruz.

 
Editör: Haber Merkezi