Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP)’ten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Şule Kalın, kadın gazetecilerle akşam yemeğinde buluşarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Kalın, kadın gazetecilerin doğru habere ulaşma noktasında verdikleri mücadeleci ruhlarını Nene Hatun ve Tomris Hatun’a benzetti.

Kadın gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ve yeni yıllarını tebrik eden Başkan Kalın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gazetecilik; mesaisi bir ömür devam eden ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.’ Yine Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi ‘Şüphesiz demokrasi, haber alma ve ifade özgürlüğüyle güçlenir ve zenginlik kazanır. Bin bir güçlükle mesleklerini icra etmeye çalışan değerli gazetecilerimizin çabaları takdir edilmesi gereken bir durumdur.’ Gazetecilerimizin, meslek ilkelerini ve Türk milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inancım tamdır. Bir süreç sonunda elde edilen bilginin habere dönüştürülmesi ve kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız, özgür ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü vardır.

Medya iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, görsel ve yazılı basının yanı sıra internet haberciliğini ve sosyal medyanın etkinlik alanını neredeyse toplumun tüm kesimlerine ulaşacak şekilde kuşatmış; bu nedenle doğru ve tarafsız habercilik anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulur hale gelmiştir. Bende şehrimizin güzide kadın gazetecileri ile bu akşam bir arada bulunmaktan da memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Tarihimizin, yani hazinemizin bir parçası olan ve o sıralarda henüz 20 yaşlarında genç bir gelin olan Nene Hatun, Rusların Erzurum’da Aziziye Tabyası’nı ele geçirmesinden sonra mücadeleye küçük yaştaki oğlunu ve üç aylık kızını evde bırakarak katılmıştı. Sizler de evlerinde çocuklarını, eşlerini, aile büyüklerini bırakarak demokrasi yolunda mesleğinizi hakkıyla yapıyor, şehrimize katkı sağlıyor ve duygularımıza tercüman oluyorsunuz. Yaşanan olaylarda doğru bilgiye ulaşana dek verdiğiniz mücadelede ise tıpkı Tomris Hatun gibi savaşçı ruhunuzu ortaya koymaktan geri kalmamanızı ise takdirle karşılıyorum.Bu vesileyle, İlimizde halkımızın gözü kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan yerel gazete, televizyon, İnternet medyası ve ulusal ajans temsilcilerimize teşekkür ediyor, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ‘nüzü içtenlikle kutluyor, aile bireyleriniz ile birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum.”dedi. MHP Kayseri KAÇEP’ten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Şule Kalın, kadın gazetecilerin meslekte yaşadıkları anıları dinlerken, yaşanan sorunlar noktasında ise çözüm arayacaklarını ifade etti. Sohbet havasında geçen buluşma programında kadın gazeteciler Başkan Kalın’a yapılan organizasyon için teşekkürlerini iletirken, davetten duydukları memnuniyeti de dile getirdiler. Başkan Kalın, günün anısına kadın gazetecilere 40 yıl hatırına fincan hediye ederken, toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.

Editör: Haber Merkezi