Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail ÖZDEMİR, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesinde bulundu. Kayseri Sarıoğlan ilçesindeki, D260 kodlu Kayseri-Sivas kara yolunun Sarıoğlan Çiftlik kavşağında çok sayıda maddi hasarlı trafik kazalarının gerçekleştiğini, bu kazalarda yaralanmalar ve ölümlerin yaşanmakta olduğunun iddia edildiğini belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail ÖZDEMİR, Sarıoğlan Çiftlik kavşağının; Kayseri - Sivas illerini birbirine bağladığı gibi Çiftlik mahallesinin ilerisinde bulunan, Düzencik, Muratbeyli, Keklikoğlu, Sofu Mahmut Mahalleleri ve Akkışla İlçesiyle, Akkışla’ya bağlı 14 mahallenin daha hem Kayseri, hem Sivas hem de Sarıoğlan merkez ve mahalleleri arasındaki ulaşımı sağlayan bir bağlantı noktası olduğunu. Bu ulaşım noktasının çok tehlikeli olan kavşağı nedeniyle vatandaşların her an kaza yaşanabileceği konusunda endişe içerisinde olduklarını ifade ettiklerini belirterek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU’na şu soruları sorarak cevap istedi.

“Kayseri - Sivas ve Sarıoğlan - Çiftlik istikametinde seyir eden bütün araçların anılan kavşağa girmeden alt ve üst geçitlerle kesintisiz geçişi konusunda bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve 2021 yılı programı nasıldır?”

Editör: Haber Merkezi