CHP Melikgazi Meclis Üyesi Özgür Özer mecliste göçmenlerin geriye gönderilmesi gerektiğini belirterek , "CHP meclis üyeleri olarak bugün bir önerge verdik. Bu önerge şu şekildeydi; göçmenlerin Kayseri'den gönderilmesi için bir komisyon kurulması. Çünkü yıllar evvel savaş vardı ve bunlar savaştan kaçtılar geldiler bunlar tanrı misafiri dediğimiz tiplerdi, artık misafirliğin gereği yapıldı, artık bitti, misafirlik biter artık. 8-10 yıl bir şehri yemek diye bir şey yok. İnsanlarımız bu durumdan oldukça rahatsız ve savaş bitti bunlar artık gidebilirler, devlet başkanları da çağırıyor gelsinler diye. Bir de bunların karıştığı olumsuz olaylar var, dün Keykubat Mahallesinde bir gazimize saldırı niteliğinde şeyler oldu. Gazimiz orada zarar gördü. Türkiye bunlara çok sahip çıktı, iş güç sahibi oldular artık ülkelerine dönsünler, biz meclis üyeleri olarak bunda ısrarcıyız." diyerek komisyon kurulması önergeleri sadece İYİ Partinin desteklediğini ifade etti.

"OKULUN PARSEL PARSEL SATILMASINA İTİRAZ ETTİK"

Büyükşehir Meclis yoplantısı sonrası Millet İttifakının meclis üyeleri gündemle ilgili açıklama yaptılar. Güneşli'de yapılmak istenen imar değişikliği ile ilgili konuşan Özgür Özer "Güneşli'de Türkiye'nin ilk tarım teknikeri yetiştirme okulu var, çok ciddi bir alan 1 milyon metrekareye yakın. Biz CHP olarak bu okulun parsel parsel satılmasına itiraz ettik ve bugün yine encümene verilmek istenen bir karar vardı, encümen kararına da itiraz ettik ama maalesef oy çokluğuyla diğer partililer geçirdiler."dedi.

"KAYSERİ'DE GÖÇMEN, MÜLTECİ, KAÇKIN İSTEMİYORUZ"

İYİ PARTİ Kocasinan Meclis Üyesi Erhan Öözhan, "Meclisimizde Suriyeliler konusunda verilen bir önerge vardı 3 meclis üyesi arkadaşımız tarafından. Kayseri'de ki göçmenlerin Kayseri'den kontrollü bir şekilde uzaklaştırılmasına yönelikti. Bu mesel artık Türkiye için bir milli güvenlik meselesi. Kayseri'deki göçmen sayısı; Bünyan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Felahiye, Özvatan ve Tomarza buraların toplam nüfusu kadar şuan Kayseri'de göçmen nüfusu var. Kayseri'de 6-7 belediye başkanlığı kadar göçmen nüfus var" diyerek bu göçmenlerin Kayseri için ciddi bir sıkıntı olduğunu ve sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti.

“ŞİMDİDE AFGANLAR GELİYOR HEP GENÇ NÜFUS, VATANDAŞ HUZURSUZ”

CHP Tomarza Meclis Üyesi Cemal Yavuz kırsalda yaşamasına rağmen Suriyelilerin onları da rahatsız etmeye başladığını ifade ederek, "Meclise bugün önerge verdik, önergemiz siyasi denilerek kabul görmedi. Bu Suriyeliler gerçekten usandırdı. Ben kırsalda yaşıyorum, merkezde yaşayanlar daha çok rahatsız, bizler bile rahatsız olmaya başladı.

Geldikleri gibi güzelce gönderelim bunları. Şimdide Afganlar geliyor hep genç nüfus. Vatandaş huzursuz" diyerek mültecilerin gönderilmesi gerektiklerini ifade etti.(BGC)

Editör: Haber Merkezi