CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, Kayseri’ye geldi. Esnaf ziyaretlerinde bulunan İnce, Cumhuriyet Meydanı’nda gazetecilere açıklama yaptı.  Muharrem İnce, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin zor bir süreçten geçtiğini vurguladı. İnce, “Bakın 2002 AK Parti iktidara geldiğinde dolar 1.62 dış borcumuz 124 milyon dolar. 19 yılın sonunda dolar 11 lirayı geçmiş dış borcumuz 445 milyon dolar. 3 yıl önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu meydanda miting yaptık. O zaman dolar 4,75 yani ben Kayseri’de miting yaparken.

Erdoğan diyor ki meydanlarda ‘ver yetkiyi gör etkiyi’ diyordu. Verdik yetkiyi gördük belamızı. Şimdi önümüzde bir seçim var. Bakın Türkiye’nin sorunlarını konuşmamız lazım. Tarımı, ekonomiyi, emeklileri, atanamayan öğretmenleri, asgari ücreti konuşmamız lazım. Gençlerin sorunlarını görmemiz lazım. Enerji fiyatlarıyla baş edemeyen sanayicimizle konuşmamız lazım. Bunları konuşmamız lazım iken bakıyorsunuz herkes kim daha çok dini söylem kullanacak bunun peşine düşmüşler. Siyaset meydanı hesaplaşma yeri hesaplaşma olmadan helalleşme olur mu? Önce hesaplaşalım. Önce bunları konuşalım memleketin meselelerini konuşalım" ifadelerini kullandı.

'BU BECERİKSİZ İKTİDAR FAİZİ YÜKSELTTİ'

Gündemin asgari ücret olması gerektiğini belirten İnce, "Asgari ücretin 5 bin lira olmasını istedi bir sendikamız. Bunu tartışmalıyız. Gündemimiz bu olmalı. Muhalefet iktidarı ekmeğine yağ sürüyor. İktidar Dolardan Euro’dan uzaklaşmak istiyor. Muhalefet de başka bir konu dile getiriyor. İktidarda Dolar’dan Euro’dan uzaklaşıyor. Bu beceriksiz iktidar bu beceriksiz Erdoğan faizi yükseltti. Doları yükseltti. İşsizliği artırdı. Hepsi birden oldu bunların. Kur artmış işsizlik artmış. Faiz artmış öyle bir durumda umutsuz olmayacaksın. Bu meydanda Erdoğan da ben de 3 bin 600’ün sözünü verdik. Ama 3 senedir sözünü tutmuyor. Sözünü tutmasını istiyoruz. Polislere, öğretmenlere, sağlık görevlilerine bu sözü verdik. Ben sözümün arkasındayım. O sözünün arkasında değil. Bakın sokaklarımızda mültecilerimiz dolu. Ramazan ve Kurban bayramlarında sınırı açıyorlar. On binlerce Suriyeli Halep’e Şam’a gidiyor. Bayram dönüşünde geri geliyor. Hani senin güvenlik kaygın vardı. Cumhurbaşkanı olduğumda bayramlarda sınır kapısını açar giden gider deyip kapatırım kapıyı. Giden bir daha geri gelemez" dedi.

'HARAMA BULAŞMADIYSANIZ BAŞINIZA HİÇ BİR ŞEY GELMEZ'

Kendisine yöneltilen, (Siz Cumhurbaşkanı Erdoğan ile helalleşecek misiniz?) sorusu üzerine İnce, "Helalleşme dini bir terim. Hesaplaşma siyasi bir terim. Aklanma hukuki bir terimdir. Helalleşme vicdanlarda olur. Hesaplaşma meydanlarda olur. Aklanma mahkemelerde olur. Meydanlarda birbirinize laf söylersiniz sonunda biri seçim kazanır biri kaybeder. Seçimi kazanmak demek aklanmak demek değildir. Seçimi kazanmak milleti daha çok ikna etmektir. Siyaset bir ikna ve iddia işidir. Aklanma mahkemelerde olur.

Ama ben bürokratlara sesleniyorum hangi parti döneminde iş başa gelirse gelsin namusuyla iş yaptıysanız. Harama bulaşmadıysanız başınıza hiç bir şey gelmez. Hiç korkmayın 85 milyon arkanızda olacak" şeklinde konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi