Kocasinan Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısına, Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel'in  yaptığı açıklamalar ve şok iddialar damgasını vurdu.  İlk olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yönetici kadrolarında yaşanan depreme değinerek Başkan Çelik'e seslenen Yücel, "Mehmet Özhaseki'nin ekibini değiştirmek 6 ay sonra mı aklına geldi? Ben zannettim ki Başkan Mustafa Çelik MHP'den Belediye Başkanı oldu" şeklinde ifadeler kullandı. Yücel daha sonra, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın nedenini söylemediği sebepten dolayı bir birine girdiğini ve bir süredir muhabbet etmediklerini öne sürdü. Son olarak Kayseri Belediyeleri'nin ciddi borç ve sıkıntılar içerisinde olduğunu dile getiren Yücel, Forum Kayseri'nin bu borçlar nedeniyle satıldığını ancak şu an kiraya verilen tarihi Kayseri Kalesi'ni sattırmayacaklarını dile getirdi.
Kocasinan Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Başkan Ahmet Çolakbayraktar yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
AGÜ SPOR'A 500 BİN TL BAĞIŞ
                Ağırlıklı olarak imarı ilgilendiren 25 normal gündem, 1 tane de ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda,  Abdullah Gül Üniversitesi Spor Kulübü'ne 500 bin TL yardım yapılması kararlaştırıldı. Yapılan söz konusu yardımın ek gündem maddesi olarak meclise getirilmesi ise dikkat çekti.

KAYSERİ ULAŞIM AŞ'YE 35 BİN TL
Toplantıda ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kayseri Ulaşım AŞ'nin Kocasinan Belediyesi'ne ait hisse oranlarında da değişikliğe gidildi. Kocasinan Belediye meclisi, 35 bin TL daha ödeme kararı alarak Kayseri Ulaşım AŞ'deki hissesini yükseltti.

KAZIM YÜCEL'DEN ŞOK İDDİALAR
                Meclis toplantısının gündem dışı konuşmalar bölümünde ise çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. Milliyetçi Hareket Partisi'ne mensup belediye meclis üyesi Kazım Yücel yaptığı açıklamada şok iddialarda bulundu.
"ÖZHASEKİ'NİN EKİBİNİ DEĞİŞTİRMEK 6 AY SONRA MI AKLINA GELDİ? BEN, MUSTAFA ÇELİK MHP'DEN BAŞKAN OLDU ZANNETTİM"
                İlk olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yönetici kadrolarında yaşanan depreme değinen Yücel, Başkan Çelik'e seslenerek, "Mehmet Özhaseki'nin ekibini değiştirmek 6 ay sonra mı aklına geldi? Yahu Allah aşkına bu insanlar 6 aydır orada (Ben sürüldüm) korkusuyla tetikte oturdular. Var mı böyle bir şey? Ben zannettim ki Başkan Mustafa Çelik Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Başkanı oldu. Çünkü biz oraya oturmuş olsaydık ancak o kadar değişiklik yapabilirdik. Bu nasıl bir değişiklik öyle, hem de kökten! Yani siz Mehmet Özhaseki'yi asimile mi etmek istiyorsunuz? Veya 20 yılda yaptıklarını yok mu saymak istiyorsunuz? Başarısız mı görmek istiyorsunuz?" diye sordu.
"KARDEŞ ŞEHİR OLUNCA NE OLUYOR BU KOMEDİ NEDİR?"
Daha sonra Kayseri Basını'nda yaşanan sıkıntılar ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin "Kardeş Şehir" uygulamalarını masaya yatıran Yücel,  "Slovenya Büyükelçisi gelmiş, Mustafa Çelik Başkan ile kardeş şehir olmuşlar. Bu kardeş şehir nedir? Komedi ya! Kardeş şehir olunca ne oluyor? Yani ücretsiz seyahat mi ediyorsunuz? Kayseri'ye turist mi akıyor? Sanayi mi geliyor? Ne oluyor?" diye sordu.

"KAYSERİ'DEKİ 2 BELEDİYE BAŞKANI BİR BİRİNE GİRMİŞ"
Ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın nedenini söylemediği sebepten dolayı bir birine girdiğini ve bir süredir muhabbet etmediklerini öne süren MHP'li Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, "Yahu sen önce git, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile el sıkış ve kardeş olduğunu göster. Kayseri'deki 2 belediye başkanı bir birine girmiş muhabbet etmiyorlar. Çözüm yok ortada! Kardeş olacaksak Milliyetçi Hareket Partisi'yle kardeş ol el uzat bırak Slovanya'yı!"  dedi.
"BORÇ KAPATMAK İÇİN KAYSERİ'NİN KALESİNİ SATTIRMAYIZ"
Son olarak Kayseri Belediyeleri'nin ciddi borç ve sıkıntılar içerisinde olduğunu dile getiren Yücel, Forum Kayseri'nin bu borçlar nedeniyle satıldığını ancak şu an kiraya verilen tarihi Kayseri Kalesi'ni sattırmayacaklarını belirterek şunları söyledi:  
                "Arkadaşlar belediyeler ciddi borç ve sıkıntı içerisindeler. Bu ne kadar kapatmaya çalışsanız çalışın ne kadar "Kasada  100 Trilyon var" derseniz deyin belediyeler sıkıntı içerisinde. Ahmet Çolakbayraktar başkanım geldi Mustafa Çelik Başkanım borç mu bıraktı diyecek? Bu kurumlarda bu işler olmaz. 50-100-200 derken bu işi böyle götürdüler. Açık söylüyorum Kayseri Forum'u sattılar bedeli de kayıtlardadır. Ama şunu söylüyorum Kayseri'nin kalesini kiraya verdiler. Ama Kayseri'nin kalesini sattırmayız! Borç kapatmak için Kayseri'nin kalesini sattırmayız. Onun için hesaplarınızı lütfen iyi yapın. Bu uyarılarımızı da lütfen ciddiye alın."
"BENDEN CEVAP BEKLEMİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?"
Daha sonra devreye giren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ise MHP'li Kazım Yücel'e dönerek oldukça nazik bir üslupla, "Bu sorularınızla ilgili benden cevap beklemiyorsunuz değil mi? Burada beni ilgilendiren bir şey yok.  Burada siz sadece düşüncelerinizi izah ettiniz. Diyeceğim bir şey yok" sözleriyle meclis toplantısını kapattı.
HABER: ALİ TÜRKASLAN-FOTOĞRAF: SELAHATTİN KARAKOÇ
Editör: Haber Merkezi