Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Önder Narin konuşmasına başlamadan önce ülkede son zamanlarda meydana gelen felaketler için tüm mağdur kişilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Kastamonu'da meydana gelen yoğun yağış sonrası sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet yakınlarına ise başsağlığı dileyerek enkaz bölgesi için her türlü destekte bulunacaklarını belirtti. Narin, süreci yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Toplumun aşıya güvenmeme sebebi Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tutarsız açıklamalarıdır." dedi. Covid-19 süresince yaşanan olaylarla ilgili konuşma yapan Narin, aşı karşıtı olmadıklarını ancak aşılama sürecinde insanların aklında kalan tüm soru işaretlerinin kaldırılması gerektiğini ve vatandaşların aşıya neden gitmediğinin sorgulanması gerektiğini dile getirdi. bNarin konuşmalarına şöyle devam etti; "Bizler toplumun aşı olmamasının sebebinin Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun tutarsız uygulamaları ve açıklamaları olduğunu dile getirdik. Halkımız Türk milleti olarak devletine çok bağlı bir millet. Pandeminin ilk zamanlarını düşündüğümüzde evden çıkmayın dediler çıkmadık. İş yerleri kapandı devletimizin bildiği vardır dedik. Geldiğimiz noktada Profesör Mehmet Ceyhan adında birisi çıktı ve her konuda yorum ona kaldı. Böylece Bilim Kurulunun ve Cumhurbaşkanının açıklamaları boşa gitti ve birbirleriyle zıt düştüler. Bazen maske takılacak dendi bazen takılmayacak dendi bir gün aşı zararlı dendi bir gün zararsız dendi böylece insanımızın aşıya olan bakış açısı değişti."dedi.

Aşı konusunda herhangi bir zorunluluğun olmamasını ve yerli aşının bir an önce piyasaya sunulmasını savunan Narin; "Cumhurbaşkanı aşının yaptırılmasında zorunlu olunmayacağını ifade ederken, Sağlık Bakanlığı okulların açılması için aşılanmanın zorunlu olacağını dile getiriyor. Böylece vatandaşlarımıza zorla aşı yaptırılacağının mesajını veriliyor. Böyle bir hastalık zamanında insanların koşa koşa tedaviye gitmesi gerekirken neden geri çekiliyorlar bunun sorgulanması lazım. Biz bunları sorguladığımız zaman görüyoruz ki devletimizin içerisinde Bilim Kurulu adı altında görev yapan arkadaşların ve Sağlık Bakanının anlaşmazlığı ve tutarsızlığı görünüyor. Biz de diyoruz ki bu soru işaretlerini gidermeniz lazım. Yerli ve milli aşımız olan Turkovac aşısının 3.fazını bitirip piyasaya sokmanız lazım. Vatandaşların kafasında soru işareti kalmadan bu aşıyı olması ve bu vebanın bir an önce kurtulmamız lazım. Yaşadığımız bu dönemde bilim insanı oldukça fazla bunca zamana kadar bu duruma çözüm bulunamamış ve soru işaretleri kaldırılmamışsa vatandaşımızın olumsuz düşünmesi kadar normal bir şey yoktur.

Eylül ayında okullar açılıyor deniyor. Kış zamanı virüs yeniden geliyor, yaz ayında virüs de tatile çıkıyor gibi bir durum oluşuyor ve bu da oldukça kafa karıştırıyor. Neden yaz aylarında serbestlik varken kış aylarında insanları kısıtlıyor gibi yasaklar geliyordu. Dolayısıyla bir tutarlılık yoktu pandemi sürecinde. Bu durumda vatandaşlar aşı olmaktan kaçıyor. Zorunlu bir şekilde aşı olmasına biz de karşıyız, insanların özgürlükleri kısıtlanamaz. Son günlerde gelen mülteciler aşı olmuyor veya aşıya tabi tutuyorlar mı zorunlu bir şekilde? mülteciler hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmuyorsa benim vatandaşım neden tutulsun? Bu şekilde insanımızın kafasında soru işareti kalıyor. Biz aşı karşıtı bir parti veya görüş değiliz. Eğer vebanın devası için aş gerekiyorsa vatandaşların bir an öne aşı yaptırması gerekiyor biz de elimizden geleni yapacağız." dedi. Konuşmalarını sonlandırırken Covid-19 salgınının bir an önce sona ermesini hakkında iyi dileklerde bulundu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi