Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Kayseri ve Türkiye gündeminin maddelerini ele alarak konuşma yaptı. Narin, 'pastırma kursu' gibi olayları "vatandaşın sıkıntılarının sığ gündem maddeleriyle örtülmesi" şeklinde değerlendirdi. Narin, öncelikle Kayseri'nin kültürel unsurlarının tanıtılmasının sonuna kadar taraftarı olduklarını ifade ederek söze başladı: "Kayseri pastırmanın anavatanıdır ve pastırmayı tanıtmamız gerekir. Yeniden Refah Partisi olarak şehrimizin ve ülkemizin önemli bir hususu olan pastırma hakkında atılan ve atılacak adımlara destek veririz. Nereye gidersek gidelim memleketimizin meşhurluklarını tanıtırız."dedi. Belediye tarafından verilen 'pastırma kursu' ile ilgili başarı temenni eden Narin, "Kurs açılması çok güzel, belediye başkanımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. En azından pastırma kursu alacak vatandaşlarımız onu yiyemese de dokunmuş olacaklar. Bu konuda etkili bir çalışma yapmışlar, devamını diliyoruz inşallah" ifadelerini kullandı.

"NASIL GEÇİNİLİR KURSU AÇILSIN"

Narin, bunun yanında geçinmekte zorlanan vatandaşlara yönelik kurs açılması gerektiğini de belirterek "Bu kursu açarken bir kurs daha açmalarını tavsiye ediyorum: Geçim sıkıntılı halk ay sonunu nasıl getirecek; bu zamlarla, bu ekonomiyle halk nasıl geçinecek? Bunun kursunu da açsınlar ve vatandaşımız en azından bilgilensin. Biz de buna destek olalım. Maalesef böyle sığ gündemlerle vatandaşın zor durumda olduğunu örtmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Belediyelerin vatandaşın ihtiyacına uzak bir şekilde faaliyet yaptığını dile getiren Narin, "Belediyelerimiz zaten Allah'a emanet. Çiçek böcekle uğraşıyor, hayvana yem veriyor, dağda bayırda geziyorlar ve halktan kopuklar. Hangi belediye başkanı halkın içinde geziyor, halkın sorunlarıyla geliyor? Halka sorarsak göreceğiz ki Kayseri'nin hak etmediği bir belediyecilik var. Arabalarımız çukurlara düşüyor. Asfalt dökmek bile bizim için lüks hâline geldi. Biz Yeniden Refah Partisi olarak vizyoner belediyecilik anlayışıyla nasıl Kayseri ve Türkiye şahlanır, herkese göstereceğiz" diyerek, Kayseri'ye yeni bir belediyecilik anlayışı kazandırmak istediklerini söyledi. Belediyenin uygulamaya soktuğu yeni fiyat tarifeleriyle ilgili parantez açan Narin, "Belediye ekmeklere ve ulaşıma zam yaptı. İnsanlar asgari ücretle nasıl geçineceğini düşünürken ekmeğe zam yapıldı. Ulaşımda zam oranı %25 oldu. Enflasyonun üzerinde ulaşıma zam yapmak nasıl bir mantık işidir?" diye konuştu.

"TRAFİK KAYSERİ'NİN KANAYAN YARASIDIR"

Kayseri'nin trafik sorununun içinden çıkılmaz bir hâle geldiğini söyleyen Narin, "Kayseri'de trafik sorunu had safhaya geldi ve artık İstanbul'u geçer aldı. Masa başında kayıtlı araç sayısıyla trafik sorununu çözemezsiniz. Ürgüp'ten, Antalya'dan gelen; gurbetten gelen araç sayılarını neden tutmuyoruz? Trafik Kayseri'nin kanayan yarasıdır. Çözüm de bulunamıyor" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETE %70 ZAM

Narin, iktidara geldiklerinde asgari ücret ve memur ile emekli maaşlarına zam yapacaklarını söyleyerek "Genel Başkanımız Fatih Erbakan'ın açıklamasına göre iktidara gelir gelmez asgari ücrete ve memur maaşına %70 zam yapacağız. Bunun da noter huzurunda taahhüdünü verdik. Necmettin Erbakan hocamızın 54. Hükümet döneminde yaptıklarının referansı ortadadır. Biz de iktidara gelerek kısa sürede vatandaşımızı refaha kavuşturacağız" diye konuştu.

"KAMU YATIRIMI YAPILMALI"

38 milyar TL ile kişi başına düşen kamu yatırımlarının en az olduğu 4. il olan Kayseri'de arazi satılarak kaynak yaratılmaya çalışıldığını belirten Narin, "Satılacak arazi de kalmadı. Şimdi de mahalleleştirilen köylerin arazilerini satıyorlar. Arazi satarak belediyeye kaynak sağlanmaz. Kamu yatırımı yapılması gerekir. Belediyelerimiz otoban konusunda, YHT (yüksek hızlı tren) konusunda, belediyecilik konusunda sınıfta kaldı. Biz de vatandaşımıza 'biz varız' diyoruz. Biz bunlara seçim akşamı sandıkta 'dur' diyeceğiz ve yeni bir sayfa açacağız. Milletimiz ertesi sabaha 'Refah' ile uyanacak" diyerek, konuşmasını noktaladı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi